Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 3 jul, 2017

Odds & betting på SM-veckan i Borås

SM-veckan är i full gång och flera medaljer av den ädlaste valören har redan delats ut. Igår kunde man bland annat se bangolf, roller derby och kanotpolo avgöras i ett soligt Borås. Vi är nu ungefär halvvägs in i SM-veckan och det finns massvis av sporter som kommer avgöras de sista dagarna. Det går att spela på odds på några av sporterna från SM-veckan men tyvärr inte alla. Betting på SM-veckan sätter lite extra krydda på de redan spännande tävlingarna.

Oddsen som erbjuds är främst på simning där Sarah Sjöström givetvis är en av de stora favoriterna att simma hem guldet i 50 meter fjäril. På herrsidan är Melker Selin ett hett namn på distansen 50 meter fritt. Läs vår artikel med komplett program, live streams och tv-tider för SM-veckan 2017 för att inte missa dina favoritsporter.

Odds på sporter under SM-veckan

De allra minsta sporterna som till exempel flaggfotboll, roller derby och radiostyrd bilsport går tyvärr inte att lägga odds på. Anledningen är helt enkelt att det inte finns en tillräckligt stor marknad för sporterna att finnas till. Den mest populära sporten att betta på under SM-veckan är simning som också är en relativt stor sport generellt.

Sarah Sjöström har vunnit guld i varje tävling som hon ställt upp i under SM-veckan. Det har hittills blivit totalt fyra stycken och fler kommer det förmodligen att bli. Kollar man på hennes odds inför 50 meter fjäril ligger det på 1.01. Inte särskilt utdelning om man spelar på att hon vinner helt enkelt. Hon är alldeles för överlägsen för att få någon konkurrens överhuvudtaget.

Herrarnas simning är desto jämnare och lite mer intressant att betta på med tanke på att det finns fler kandidater till guld.

Vart hittar man odds på SM-veckan?

Det är enbart Svenska Spel som erbjuder odds på SM-veckan. Så vill du spela på SM-tävlingarna är det dit du får vända dig. De erbjuder ett begränsat utbud med ganska få valmöjligheter. Men man kan hitta riktiga guldkorn med odds som är väldigt spännande att spela på.

Tyvärr erbjuder inget av de stora spelbolagen som bet365 och så vidare någon betting på SM-veckan. De sporterna som det tävlas i är helt enkelt för små. Läs mer om vilka sporter som det tävlas i under SM-veckan.

Följ tävlingarna via live stream

Det är Sveriges Television som sänder direkt från SM-veckan. Du kan se samtliga sändningar direkt i webben på SVTplay helt . Ladda ner applikation och kolla på surfplattan eller mobilen om du inte har tillgång till dator eller TV för att inte missa någon medalj som delas ut.

Det är även väldigt engagerade kommentatorer som får hjälp av en expertkommentator. Intresset från befolkningen i Borås verkar också vara stort. Givetvis är det en del ditresta som föredrar att följa tävlingen på plats istället för att kolla via live stream. SVT sa att det skulle bli totalt över 80 timmar sport att följa via TV och live stream. En hel del med andra ord.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar