Neymar kan missa uppladdningen till VM

PSG och Brailiens storstjärna Neymar är skadad. Nu kommer oroväckande uppgifter om spelarens beräknade återhämtningsprocess.

I slutet av ”Le Classique”, mötet mellan Paris Saint-Germain och Olympique de Marseille, i helgen inträffade någonting mycket tråkigt. PSG:s stjärna Neymar skadade foten och tvingades kliva av.

I början spekulerades det om huruvida Neymar skulle kunna spela mot Real Madrid eller inte tisdag den 6:e mars, men nu är bekymren av betydligt större storlek än så. Neymar riskerar att missa hela återstoden av PSG:s säsong, och mer därtill.

Uppladdningen till VM i fara

Brasiliens landslagsläkare Rodrigo Lasmar ska operera Neymar, och när Lasmar nu fått se på Neymars fot kan han konstatera att det är värre än vad som tidigare rapporterats.

– Återhämtningsperioden kommer att vara mellan två och en halv till tre månader, säger Lasmar enligt den franska nyhetsbyrån AFP.

Detta innebär att Neymar med största sannolikhet missar resten av PSG:s säsong. PSG spelar sin sista ligamatch den 19:e maj, och man siktar även på Champions League-finalen den 26:e maj.

Förutom att Neymar kommer att saknas för PSG, störs även hans uppladdning inför sommarens fotbolls-VM av detta. Förhoppningsvis är Neymar tillbaka och redo för att delta i VM, men han kommer inte att vara inne i samma rytm och matchform som vore optimalt. Möjligen är han inte ens frisk när landslaget några veckor innan mästerskapet.

Opererar för att vara smärtfri i VM

Ändå hade Neymar enligt rapporter kunnat låta bli att genomgå en operation, och därmed komma tillbaka till fotbollen fortare. Dock hade han i så fall tvingats spela med viss smärta, vilket Neymar valt bort. Brasilianaren föredrar en längre frånvaro nu för att sedan känna sig helt fräsch under VM i Ryssland.