Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 1 mar, 2018

Neymar kan missa uppladdningen till VM

PSG och Brailiens storstjärna Neymar är skadad. Nu kommer oroväckande uppgifter om spelarens beräknade återhämtningsprocess.

I slutet av ”Le Classique”, mötet mellan Paris Saint-Germain och Olympique de Marseille, i helgen inträffade någonting mycket tråkigt. PSG:s stjärna Neymar skadade foten och tvingades kliva av.

I början spekulerades det om huruvida Neymar skulle kunna spela mot Real Madrid eller inte tisdag den 6:e mars, men nu är bekymren av betydligt större storlek än så. Neymar riskerar att missa hela återstoden av PSG:s säsong, och mer därtill.

Uppladdningen till VM i fara

Brasiliens landslagsläkare Rodrigo Lasmar ska operera Neymar, och när Lasmar nu fått se på Neymars fot kan han konstatera att det är värre än vad som tidigare rapporterats.

– Återhämtningsperioden kommer att vara mellan två och en halv till tre månader, säger Lasmar enligt den franska nyhetsbyrån AFP.

Detta innebär att Neymar med största sannolikhet missar resten av PSG:s säsong. PSG spelar sin sista ligamatch den 19:e maj, och man siktar även på Champions League-finalen den 26:e maj.

Förutom att Neymar kommer att saknas för PSG, störs även hans uppladdning inför sommarens fotbolls-VM av detta. Förhoppningsvis är Neymar tillbaka och redo för att delta i VM, men han kommer inte att vara inne i samma rytm och matchform som vore optimalt. Möjligen är han inte ens frisk när landslaget några veckor innan mästerskapet.

Opererar för att vara smärtfri i VM

Ändå hade Neymar enligt rapporter kunnat låta bli att genomgå en operation, och därmed komma tillbaka till fotbollen fortare. Dock hade han i så fall tvingats spela med viss smärta, vilket Neymar valt bort. Brasilianaren föredrar en längre frånvaro nu för att sedan känna sig helt fräsch under VM i Ryssland.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar