Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 25 apr, 2017

Nashville Predators – St Louis Blues: Svenskmöte i semifinalen

Den första slutspelsrundan i NHL-slutspelet är färdigspelad. Nashville utklassade regerande favorittippade Chicago med 4-0 i matcher. Blues hade även dom en relativt lätt resa, 4-1 i matcher blev det mot Minnesota. Även den matchserien var tippad åt Minnesotas håll. Är du intresserad av NHL odds kan denna genomgången av matchserien vara av nytta. Längre ned kommer även våra tankar kring hur matchserien slutar att delas.

Nashville knep den sista wildcard platsen till årets slutspel och såg otroligt starka ut mot slutet av säsongen. Dock var det inte många som trodde att de skulle ha chans och rubba Chicago som vann den västra konferensen. Men målen har kommit på rullande band och försvarsspelet har varit tight, målvakten Pekka Rinne har varit helt makalös. Med 97.6 i räddningsprocent toppar han alla målvakter i slutspelet och kan inte ett lag som Chicago rubba honom blir det extremt tufft för Blues.

Att streama hockey från NHL är smidigast via viaplay där du kan se samtliga slutspelsmatcher. Att oddsa är nästan halva nöjet och spänningen när man oddsar på NHL är helt otrolig.

En jämn matchserie där Blues hålls som favoriter

Oddsen är otroligt jämna och det skiljer bara några få decimaler lagen emellan. Blues är det laget som har lägst odds men som sagt, det är inte mycket som skiljer.

Nashville form är på absoluta toppen. Det blir nog svårt att toppa prestationen från förra matchserien. Filip Forsberg, Viktor Arvidsson, Ryan Johansen och Roman Josi är de fyra nyckelspelarna tillsammans med målvakten Pekka Rinne. Tillsammans har de fyra spelarna gjort 18 poäng i slutspelet och de är inte dom ända som har bidragit hittills.

Jade Schwartz har varit bäst i Blues under den första slutspelsrundan men det räcker inte om dom ska kunna ta sig vidare till konferensfinal. Laget behöver att stjärnorna Steen och Tarasenko tar ännu större ansvar än vad de redan gjort. Framförallt Tarasenko som är en av ligans främsta målskyttar, hittills har det bara blivit ett mål för ryssen.

Succésvensken Viktor Arvidsson dominerar

Trots att han bara mäter 176 cm och väger 82 kg har han tagit klivet från fjärde- till toppkejdan. Han verkar inte vara rädd för någonting, han går hårt på mål, spelar fysiskt och får jobbet plus lite till gjort. Det är en otroligt härlih spelare att följa som spås en lysande framtid i NHL. I slutspelet har han gjort två mål och lika många assist på fyra matcher. Han, tillsammans med Rinne, har varit Nasvilles bästa spelar och förhoppningsvis håller sig formen för svensken.

Många hade synpunkter på Arvidssons längd och han draftades sent trots en fenomenal säsong i SHL. Han visade sig vara ett av de bästa fynden i Nashvilles historia och kommer säkert vara en nyckelspelare för klubben många år framöver.

Oddsen på att Viktor Arvidsson gör mål i match ett är runt 3.50. Vilket bekräftar vilken säsong han haft.

Vi tror på Nashville

Efter granskning av kvartsfinalerna och hur läget i de båda lagen ser ut tycker vi på sportal att det är märkligt hur Blues kan vara favoriter. Nashville körde över Chicago fullständigt och Blues har haft problem mot Chicago under säsongen. Nästan allt talar helt enkelt för att Nasville kommer gå segrande och avancera vidare till konferensfinal.

Det kommer bli en jämn matchserie och vi tippar att den slutar 4-2 till Nashville.

  • Speltips: Nashville avancerar till konferensfinal
  • Odds: 1.92
  • Bäst odds: bet365

Streama hela NHL slutspelet och denna matchserien. Se till att inte missa den fullspäckade svensk-semifinalen. Totalt är det nio svenskar som deltar, fem i Nashville och fyra i Blues.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar