Manchester City har aldrig lyckats kamma hem en Champions League-titel trots pengarna som de använt till sin fördel.

Det senaste decenniet har Manchester City varit ett av världens mest fruktade lag, framförallt i Premier League. Storklubben har ingen omfattande historia och har på senare år påståtts vara en av Europas mest framstående lag som får år efter år spela i respekterade Champions League och äran att springa runt i lyxiga Etihad Stadium.

Året var 2008 och målet att göra Manchester City till ett av världens bästa och största fotbollsklubb lever kvar än idag. Det hela började med det arabiska investmentbolagets Abu Dhabi United Group, som var beredda att investera löjligt stora summor för att göra Manchester City till världens bästa klubblag. Deras övertagande av klubben väckte många frågetecken och en oro som ekade i världens främst framstående klubbar och spelare. Även världens fotbollsvänner hade blivit skrämda. Man menade att pengar skulle lösa problemet. Man menade att man från och med då tillsammans skulle skriva historia i klubbens blanka historieböcker. Allt blev mycket enklare.

År 2011 var första gången som Manchester City lyckades vinna Premier League, vilket också blev deras första stortitel. Sedan dess har storklubben vunnit fyra stycken Premier League under tre olika tränare: Robert Mancini, Manuel Pelligrini och Pep Guardiola. Med det sagt gjorde pengar en stor skillnad och Manchester City är idag en av de fruktade klubbarna ett klubblag kan möta.

Trots Manchester City framgångar i Premier League har de dock aldrig lyckats kamma hem det som en klubbspelare/tränare längtar efter som mest: Champions League-titeln. Trots pengarna som pumpats in i klubben och ett av världens mest framstående tränare Pep Guardiola, finner sig klubblaget Manchester City långt från gränsen. Manchester City har sedan år 2008 enbart spelat en semifinal i Champions League. Längre än så har de aldrig lyckats komma. De senaste två säsongerna har de blivit utslagna mot lag som de normalt sett vunnit mot i Premier League, vilka är Tottenham och Liverpool.

Manchester City är ett bevis på att pengar inte kan lösa alla problem som ett klubblag möter, men som kan underlätta. Innan pengarna hade City onekligen det mycket svårare jämfört med nu. Dock krävs det fortfarande bra insatser av både tränare och spelare för att komma långt. Champions League verkar fortfarande vara utom räckhåll för Pep Guardiolas lag och pengar verkar knappast vara lösningen.

SPONSRAD | För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 100 000 evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se