Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 9 aug, 2018

LIVE: Rykten, övergångar – Allt från Deadline Day i Premier League

Det är den sista dagen av Premier Leagues transferfönster, innan stängningen klockan 18:00 i eftermiddag. Häng med på karusellen; vi ger er allt det senaste i form av rykten och klara övergångar!

09:04: Chelseas mittfältare Tiemoue Bakayoko kommer allt närmare en övergång till AC Milan. Kostnaden sägs ligga på 35 miljoner euro. (La Gazzetta dello Sport)

09:15: Manchester United uppges försöka värva in Layvin Kurzawa från PSG. United har inför säsongen gjort sig av med vänsterbacken Daley Blind. (L’Equipe)

09:20: West Ham är på väg att göra en bytesaffär med Fiorentina, en mittfältare mot en annan. Edmilson Fernandes går till Florens medan Carlos Sánchez kommer till London.

09:24: Stefano Sturaro är på väg bort från Juventus, och väntas lånas ut till Watford. (The Guardian)

09:29: Manchester United fortsätter att jaga en mittback, och denne kan bli Chelseas Kurt Zouma. Även Everton är intresserade av honom.

09:36: Thiabaut Cortouis är sedan igår Real Madrid-spelare. Vad händer då med Reals tidigare förstemålvakt Keylor Navas? Så här säger han själv: ”Låt mig vara tydlig. Jag dör hellre än att lämna klubben.”

09:41: Manchester City har värvat den unge australienska mittfältaren Daniel Arzani. Arzani väntas omedelbart lånas ut till Celtic.

09:56: Bernard har klarat sin läkarundersökning hos Everton, och väntas presenteras inom kort.

10:01: Den kroatiske mittbacken Domagoj Vida fortsätter att kopplas ihop med en övergång till Arsenal, och affären sägs vara nära.

10:35: José Mourinho på en presskonferens idag: ”Mina förväntingar är inte höga. Marknaden stänger idag så det är dags, åtminstone för mig, att sluta tänka på marknaden eftersom den kommer att stänga. Så jag kommer att behöva fokusera på de spelare jag har. Fokusera på de spelare som är tillgängliga. De skadade spelarna kan jag inte tänka på, jag tänker bara på de spelarna jag har tillgängliga. Enligt den information jag har kommer vi inte att ta in några spelare och inte heller att göra oss av med några spelare.”

10:50: Och genast därefter dyker det ändå upp ett Manchester United-rykte… Klubben sägs vilja värva Adrien Rabiot från PSG.

11:12: Vi visste det redan nu är det officiellt. Mateo Kovacic kommer att tillbringa kommande säsong hos Chelsea, inlånad från Real Madrid.

11:21: Lucas Perez, som aldrig riktigt fick till det i Arsenal, ska nu vara helt klar för West Ham. Övergången väntas presenteras inom kort.

11:35: Perez till West Ham är nu officiellt. Spelaren själv håller inte igen med orden när han uttalar sig om övergången: ”Jag är väldigt glad att vara här i en så historisk klubb. Jag är väldigt exalterad, eftersom West Ham ger mig chansen att fortsätta spela i Premier League och jag är väldigt glad över att vara en del av detta nya projekt. West Ham har underbara fans och spelar på en fantastisk arena, så att skriva på för denna klubb ger mig stor lycka. Jag är väldigt motiverad.”

11:52: Tidigare Barcelonaförsvararen, numera i Valencia, Martin Montoya är på väg att byta klubb. Det är Fulham som är på väg att värva Montoya.

12:06: Bilder på Chelseas nyförvärv Kepa har satts upp på reklamskyltar utanför Stamford Bridge, och istället har bilderna på Victor Moses plockats ner. Moses på väg att lämna klubben?

12:09: Inga mer övergångar, säger José Mourinho. Men nu uppges tränaren ha fortsatt sin mittbacksjakt genom ett bud på Atlético de Madrids Diego Godín. (Sky)

12:40: Everton fortsätter jakten på Yerry Mina, och man har represenanter från klubben på plats i Barcelona för att genomföra övergången.

13:11: Thiabaut Cortouis genomgår just nu den obligatoriska läkarundersökningen i samband med sin övergång till Real Madrid.

13:21: Atlético de Madrid ska ha gett Manchester United beskedet att de är öppna för att sälja Diego Godín, om priset är rätt.

13:28: Manchester United har nu lagt ett bud på 25 miljoner euro, vilket motsvarar Godíns utköpsklausul. Godín måste dock även själv vilja genomföra övergången för att den ska bli av.

13:31: Atlético sägs vara på väg att erbjuda Godín ett nytt kontrakt för att få honom att stanna i klubben.

13:36: Här går det fort. Yerry Mina genomför just nu sin läkarundersökning i samband med flytten till Everton.

13:39: Officiellt: Thiabaut Courtois har skrivit på för Real Madrid.

14:12: Leicester City är på väg att värva turkiske mittbacken Caglar Söyüncü från Freiburg, i en övergång värd 20 miljoner euro. Söyüncü genomgår just nu läkarundersökningen. Harry Maguire på väg till United?

14:35: Tottenhams tränare Mauricio Pocchettino uttalar sig om möjligheten att Tottenham genomför någon övergång innan transferfönstret stänger: ”Det kommer att bli väldigt svårt. Det är inte över förrän det är över men med fyra timmar kvar kommer det att bli svårt.”

15:10: Arsenal uppges ha lagt ett bud värt 100 miljoner euro på Ousmane Dembélé!

15:25: Diego Godín sägs vara på väg att skriva på det nya kontraktet som Atlético de Madrid erbjudit honom för att stanna kvar i klubben. (Sky)

15:40: Utöver Yerry Mina genomför även André Gomes en läkarundersökning för Everton just nu. Everton på väg att dubbelvärva från Barcelona alltså.

15:54: Islam Slimani ryktas vara på väg att lämna Leicester City för Fenerbahce. Det turkiska transferfönstret stänger dock inte förrän 31 augusti så det är ingen brådska.

15:58: Nu kommer uppgifter om att Arsenal trots allt INTE har lagt bud på Dembélé. Silly season…

16:06: Slimani till Fenerbahce rör sig endast om ett årslångt lån.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar