Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 26 mar, 2020

Quiz: Kan du namnge de 30 högst värderade spelarna i Allsvenskan?

Fotbollsabstinensen är stor runtom i världen, när alla de stora tävlingarna är inställda. Passa på att testa dig själv i detta quiz, som går ut på att du under tidspress ska namnge de 30 högst värderade spelarna i Allsvenskan.

Fler fotbollsligor avbryts för varje vecka som passerar, i försök att minska smittspridningen av det nya coronaviruset. Flera spelare har redan insjuknat i corona, men det är inte i första hand för deras skull som fotbollen ställts in. Den största anledningen till att idrott ställts in är för att undvika stora folksamlingar, och att spela utan publik fungerar inte i längden då alltför stora intäkter går förlorade samtidigt som sport ändå inte är densamma utan supportrar.

Under dessa dagar utan mycket sport att se på är det lätt att bli uttråkad, särskilt om du även skickats hem från jobb eller skola. Ett perfekt tidsfördriv för den fotbollsintresserade kan vara att spela fotbollsquiz på nätet, och du får gärna ta en titt på vårt relativt stora utbud av sådana.

Just detta quiz går ut på att du ska namnge de 30 högst värderade spelarna i Allsvenskan, och för att göra det har du 8 minuter på dig. Skriv bara in spelares namn (efternamn räcker) och se ditt svar registreras i spelet. När du skrivit ett namn fortsätter du och fyller i med nästa.

Om du skriver in en spelare som inte tillhör de högst värderade kommer du att märka att ditt svar inte registreras. Då får du helt enkelt sudda ut och testa ett annat namn. Inga minuspoäng delas ut.

Testa dig själv och se hur många rätt du kan få! Sedan kan du alltid skicka vidare detta quiz till någon av dina vänner och se vem som lyckas bäst.


Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar