Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 21 aug, 2017

Johan Wissman lägger av på grund av skada

Det är bara några dagar kvar till SM i friidrott och vi hade väntat oss Johan Wissmans närvaro på löparbanan. Men på grund av en fotskada är det inte möjligt för honom att delta och han lägger i samma veva skorna på hyllan.

Johan Wissman har varit en mycket framgångsrik friidrottare och har sprungit flera OS- och VM-finaler. Han hade målet inställt på att avsluta karriären med en sista SM-tävling men kroppen säger ifrån. Det hade annars varit ett väldigt fint avslut på den långa karriären.

Johan Wissman under ett lopp i en tävling

Johan Wissman är tidernas största friidrottare

Wissmans karriär är något som för evigt kommer stå i historieböckerna i klubben IFK Helsingborg. Han är nämligen den största friidrottaren som klubben någonsin fått fram. Det blev ett efterlängtat guld i karriären innan skorna lades på hyllan.

De som följde tävlingen var förväntansfulla men hade kanske inte förhoppningar om att Johan Wissman skulle ta guld 2009 i Turin. Det var på distansen 400 meter under inomhus EM som Johan Wissman vann den ädlaste valören i ett seniormästerskap.

26 SM-guld har det blivit i karriären. Ett imponerande facit som få svenska friidrottare är i närheten av. Så Johan Wissman är en svensk profil inom framför allt 200- och 400 meter att komma ihåg. Även om det inte blev så många medaljer på internationell nivå har han alltid varit nära och hack i häl på världseliten.

Johan Wissman lägger ner friidrotten

Se friidrott via live stream

Det är fortfarande väldigt vanligt att många hellre följer friidrott via tv-rutan. Men fördelarna med att se friidrott via live stream är många. Det går att se vart man än befinner sig och går att kolla på flera olika enheter.

SM som snart drar igång kommer att gå att följa via live stream. Vilka som står som leverantör och var du ser SM i friidrott via live stream kommer dagarna innan tävlingen. Så håll dig uppdaterad på sportal.se så guidar vi dig igenom SM i friidrott 2017.

Är du intresserad av att följa annat sport går det utmärkt att följa fotboll via live stream eller till exempel hockey via live stream i Sverige. Möjligheterna är många och vi tipsar enbart om seriösa streams som håller mycket hög kvalitet.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar