Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 14 nov, 2017

Jakob Johansson slet av korsbandet

Igår så handlade nästan allt om glädje för det svenska landslaget som lyckades ta sig vidare mot VM. Det som inte var lika roligt var att Jakob Johansson, den enda målgöraren i play off för Sverige, slet av korsbandet.

Matchen var fortfarande väldigt ung när Jakob Johansson fick bollen ganska ostört i området kring mittplanen. I mottagningen så blev det en konstig vridning för mittfältaren, som direkt föll mot marken.

Det såg direkt allvarligt ut och på bara några sekunder var båren, samt personal inne på planen för att undersöka den eventuella skadan.

Långtidsskadad – Kanske missar VM

Det dröjde inte länge innan man kunde konstatera att korsbandet på Jakob Johansson var av. Att som fotbollsspelare åka på en korsbandsskada är allvarligt. Dessa skador är främst förknippade med lång rehablitering.

Mycket tråkigt för Jakob Johansson som nu får glädja sig åt det svenska avancemanget.

  • Läs om fotbollens roligaste & konstigaste skador

Det är i nuläget omöjligt att svara på hur lång tid det kommer ta innan Jakob Johansson kommer tillbaka till fotbollsplanen, men helt klart kommer det att ta tid.

Janne Andersson har redan varit ute och kommenterat skadan på Jakob Johansson.

”Jättetråkigt för Jakob, jag lider verkligen med honom!”

Även Jakob Johansson har kommenterat sin situation med skadan. Han har förhoppningar om att vara tillbaka, och spelklar tills maj 2018.

Både vi, och Jakob Johansson känner till att det är en rehabliteringstid som kan bli svår att uppnå.

Kanske kommer det bli så att Jakob Johansson inte kommer finnas med i den trupp som Sverige kommer att åka till VM med.

Ersättare finns

Att Jakob Johansson eventuellt kommer missa VM är tråkigt. Det är ett vasst vapen som Janne Andersson gärna skulle vilja ha till sitt förfogande.

Jakob Johansson ersatte igår Albin Ekdahl som igår hade problem med sin rygg. Även om Albins skada verkar ihärdig, så förväntas han bli frisk innan Jakob Johansson.

Igår så blev det Gustav Svensson som hoppade in efter att Jakob vridit om sitt knä. Gustav gjorde enligt oss en bra insats, men det märktes att han inte var helt bekväm i sin roll som en av Sveriges stöttepelare på mittfältet.

Vi önskar nu all lycka till för Jakob Johansson och hans tillsynes långa rehabilitering. Vi och många andra i Sverige önskar att han finns till förfogande tills VM 2018 i Ryssland. Ett mästerskap som Jakob Johansson sköt oss vidare till.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar