Gustaf Rauer photo
Gustaf Rauer

- 14 jan, 2020

Inför Allsvenskan 2020: Falkenbergs FF

Inför säsongen, Falkenbergs FF (13:a):

Nykomlingar i allsvenskan inför säsongen 2019 och mycket talade för att de skulle inte bli långvariga. Med ett rakt och defensivt spel gjorde Falkenbergs FF ett imponerande arbete med tränare Hans Eklund i spetsen och fick klubben att stanna kvar i allsvenskan efter 2019 och ta den sista platsen ovanför nedflyttningsstrecket. En fullgod trettondeplacering. Inte många trodde inför säsongen att ”Laget från havet” skulle klamra sig fast i högstaserien, något de klarade fint med två poäng till godo nedåt. Nu ställs de inför nya och kanske tuffare utmaningar framöver.

Säsongen 2020 kommer att bjuda på många spännande ingredienser. Ett är Hallandsderbyt mellan Falkenbergs FF och Varbergs BOIS som gick upp till detta år, ett möte värt att se fram emot. Hur ska lilla Falkenbergs FF klara av att trotsa alla odds och klara sig kvar även säsongen 2020? En fråga som nog många ställer sig men som är svårförklarad.

  • Snackisen: Tabbarna av dåvarande FFF-målvakten Hampus Nilsson i vissa matcher var något som diskuterandes titt som tätt. Revanscherade sig dock på slutet med fina prestationer. Är nu i Skåneklubben Trelleborgs FF.

Rykten ut:

John Björkengren;

Har kontrakt över 2020 och är U21-landslagsspelare. Den hårt arbetande mittfältaren kan vara på tapeten för flera lag i allsvenskan och utomlands.

Rykten in:

Sander van Looy;

Ryktats vara senaste tillskottet till Falkenbergs FF. Holländsk 22-årig mittback som har spelat i PEC Zwolle men är för närvarande kontraktslös.

Potentiella/realistiska värvningar:

Lars Saetra;

Norsk mittback som spelade senaste för Hammarby 2016 när han var i Sverige. Spelade senast för Strömsgodset, men är sedan årsskiftet utan klubb. Ryktades för ett tag sedan vara aktuell för en flytt till Falkenbergs FF.

Drömvärvning:

Gustaf Nilsson;

Ny i BK Häcken, men är från Falkenberg och fostrad i klubben. Med stor konkurrens i Göteborgsklubben är det en ung anfallare som hade gjort skillnad för Falkenbergs FF och hade välkomnats med öppna armar om så skulle bli fallet i framtiden.

Tips Allsvenskan 2020

Falkenbergs FF kommer att få svårt att stanna kvar i allsvenskan för att gapet mellan botten och toppen ökar för varje år och det är svårt att skrapa fram tillräckligt många poäng. Det kommer dock att finnas lag som kommer att ta färre poäng tror vi och som har sämre förutsättningar. Vi tror att Falkenbergs FF kommer att sluta på en fjortondeplats säsongen 2020 och klara sig precis från de två nedflyttningsplatserna, men att de kommer att få kvala nedåt.

Tips Allsvenskan 2020
1.
2.
3. AIK
4. Djurgårdens IF
5.
6.
7. BK Häcken
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14. Falkenbergs FF
15.
16.

Gustaf Rauer

Gustaf Rauer is an old Sportal veteran, who wrote on the site already between 2013 and 2015. After a few years of absence, he was back in the autumn of 2018, and became a welcome new addition. Gustaf has a broad area of ​​knowledge and follows more or less all football. He has previously written for Norra Skåne and Fotbolliblekinge.In addition to writing for Sportal, Gustaf Rauer studies journalism at Lund University. He is also a big Football Manager enthusiast.

127 Artiklar