Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 25 aug, 2017

Höjdpunkter från Östersunds FK – PAOK: ÖFK vidare till EL

Efter 90 minuter spelade så trodde nog inte publiken sina ögon. På resultatstavlan stod det 2-0 till Östersunds FK, och laget var vidare till Europa League.

Efter slutsignalen så hördes ett högt jubel från både publik och spelare. De firar nu självklart att de vunnit sin viktigaste match i historian för ÖFK.

Här kommer vi att samla lite höjdpunkter från Östersunds FK och PAOK. Detta för att du ska kunna ta del av målen i matchen, och händelser som skiljde sig från mängden.

Highlights, målen & matchreferat

Du kan ta del av de höjdpunkter & mål som finns efter ÖFK – PAOK med hjälp av vår video. Du kan även läsa vårt lilla matchreferat om matchen.

Det var under första halvlek en ganska tillknäppt tillställning på Jämtkraft Arena. Det var ganska uppenbart att inget av lagen vill gå ut för hårt. Trots att Östersunds FK var piskade att göra minst två mål framåt, så såg det stundtals mycket passivt ut.

Det dröjde till den 25:e minuten innan vi fick matchens första höjdpunkt. Det var då ett tilltrasslat spel i PAOKs straffområde där bollen läckte upp i banan och gav chansen för ett distansskott för ÖFK. Ett drommål om bollen hade smittit in, men nu gick bollen någon meter utanför.

Den första halvleken slutade 0-0, och det dröjde enda fram tills den 69:e minuten innan Östersund till slut lyckades göra mål. Målet kom till efter ett skott utanför, som sedan styrdes in av Saman Ghoddoos. PAOK-spelarna viftade direkt till sig domaren för att hävda att målet gjordes av en spelare som stod offside.

Domaren viftade undan protesterna, och 1-0 till Östersunds FK var ett faktum. Nu krävdes endast ett mål till för ÖFK för att ett Europa League-spel skulle vara ett faktum.

Östersunds FK drog efter sitt mål inte ner på tempot, utan snarare tvärtom.

En slutforcering var nödvändigt, och Östersunds FK fick god hjälp av den publik som tagit sig till arenan.

Strax efteråt skulle Östersunds FK få ännu mer utdelning på sina höjdpunkter. Det kom ett ganska överraskande skott utifrån från den tidigare målskytten Saman Ghoddoos.

Bollen letade sig in precis vid stolproten, och 2-0 stod klart efter ca 78 minuter spelade.

Slutet blev till en rysare där PAOK försökte desperat att få in ett mål. Det lyckades de inte med, och jublet på Jämtkraft Arena var ett faktum.

Inte lika roligt var det för den publikskara som kom för PAOKs skull. De hade säkert laddat upp med fotboll pyroteknik och bengaler om laget skulle lyckas ta sig vidare.