Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 15 nov, 2017

Heta derbyn att vänta den 18/11

Under denna helg så kommer det finnas fler derbyn än vanligt i Europa. Vi dukar upp med flera heta rivalmatcher i helgens schema.

Se till att du har koll på vilka lag som spelar dessa matcher, samt när de spelar. Då kan du utan problem ta hjälp av live streaming för att kunna se matcherna som ska avgöras i bl.a. La Liga, Serie A och Premier League.

Självklart så har vi plockat ut matcherna som vi tycker är extra heta inför helgen vecka 46 (18-19 november). Vi tror absolut inte du blir besviken på spelschemat.

Derbyn du inte får missa i helgen v. 46

Som vi tidigare nämnde så kommer helgens europeiska spelschema bjuda på derbyn. Antalet är tre stycken, och det är inte mellan vilka lag som helst.

Lagen som spelar derbyn under helgen kommer från fotbollstokiga städer, och anses vara mycket klassiska i de ligor som man spelar i. Se vilka matcher det finns under 18:e november 2017.

Arsenal – Tottenham

 • Avspark: Den 18/11, kl. 13:30
 • Stad för derbyt: London
 • Arena: Emirates Stadium
 • Liga: Premier League

Två klassiska lag spelar i helgen ett derby i London. Det är Arsenal ”Gunners” FC som tar emot Tottenham Hotspur på sina hemmaarena. Matchen är inte bara ett kraftprov mellan lagen och deras supportrar. I vinstpotten ligger tre poäng som är viktiga för både Tottanham och Arsenal att få med sig.

I skrivande stund ligger Tottenham på en tredje plats, och Arsenal på en sjätte plats i Premier League.

Roma – Lazio

 • Avspark: Den 18/11, kl. 18:00
 • Stad för derbyt: Rom
 • Arena: Stadio Olimpico
 • Liga: Serie A

Romderbyt, även kallat ”Derby della Capitale” spelas mellan två mycket klassiska klubbar i Serie A. De lag som tillsammans skapar detta huvudstadsderby i Italien är AS Roma och SS Lazio.

Derbyt kännetecknas främst av en fantastisk inramning från lagens supportrar, och en het stämning. Även denna match kommer vara viktig för ligaplaceringarna. Just nu ligger Lazio en placering för Roma. Ett resultat som kan ändras om Roma skulle gå som vinnare från matchen.

Atletico Madrid – Real Madrid

 • Avspark: Den 18/11, kl. 20:45
 • Stad för derbyt: Madrid
 • Arena: Wanda Metropolitano
 • Liga: La Liga

Även bland den spanska fotbollen kommer vi kunna se ett hett derby från huvudstaden. Denna match spelas mellan två av Madrid absolut bästa fotbollslag.

Atletico Madrid kommer att ta emot Real Madrid på sin nya hemmaarena – Wanda Metropolitano. En arena som Real Madrid inte alls är speciellt vana att spela på.

Just nu ligger både Real Madrid och Atletico Madrid på 23 poäng i La Liga, och matchen kommer avgöra vilket av lagen som kommer att dra ifrån sin derby-konkurrent.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar