Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 10 maj, 2017

Henrik Lundquist till Tre Kronors VM-lag?

Efter att New York Rangers åkte ur NHL-slutspelet så är det många som håller tummarna för att Sveriges stjärnmålvakt Henrik Lundquist ska ansluta Tre Kronor. Det är inte alls ovanligt att svenskar som åker ur från NHL kan komma till VM för att spela i de blågula-tröjorna.

Så vad är chanser för att att Henrik Lundqvist kommer att spela VM med Tre Kronor. Vår expert säger att han ser en 25%-procentig chans att han kommer ansluta sig till hokcey VM 2017.

Det är självklart en målvakt i världsklass som vi kan få mycket nytta av. Däremot är det mycket som ska stämma om han ska kunna ansluta den trupp som redan finns på plats i Tyskland.

tre kronor spelare

Chanser att se Lunkan i Sverige

Det var inatt (10 maj) som New York Rangers åkte ut mot Ottawa Senators efter att förlorat matchserien med 4-2. En del svenskar blev naturligtvis besvikna att inte längre har NY Rangers i NHL-slutspelet. Samtidigt så tändes säkert ett hopp bland en del hockeyintresserade att kunna se Henrik Lundqvist i ishockey VM 2017.

Men frågan som återstår, kommer Henrik Lundqvist bli en av de svenskar som direkt åker till det svenska landslaget efter att åkt ut NHL. Eller kommer han istället att fokusera på att vila efter de mycket intensiva resandet och spelandet?

Statistiken talar dessvärre emot att Henrik Lundqvist kommer att satsa på att vila.

Han har tidigare stått framför beslutet om han ska spela i Tre Kronor efter att han åkt ut från NHL. Han har där med haft möjligheten att åka till hockey VM ungefär 4-5 gånger, men tackat nej. Senaste gången som han spelade i VM var under mästerskapet 2007-2008.

Han har sedan dess 12 matcher i den svenska landslagströjan. Detta är därför inget som talar för att Henrik Lundqvist ska åka till Tyskland för att spela med matcher denna säsongen.

Trots detta så finns det självklart en chans. Vi kan med stor sannolikhet meddela att Henrik Lundqvist har blivit kontaktad av den svenska tränarstaben, och väntar nu på ett svar från den svenska målvakten. Det finns även uppgifter om att den andra brodern av detta kända syskonpar har skickat ett sms över till Henke för att övertala honom.

svensk spelare nhl

Fler återvändare?

Det har funnits flera svenskar som har anslutit sig till VM-laget lite smått överraskade. Med endast en dag till godo så hoppade svenska hockeyspelare som William Nylander och Alexander Edler.

I natt så finns det även en risk, eller chans för att Washington Capitals att åka ut från NHL-slutspelet. Då har vi flera intressanta svenskar som kan ansluta sig till Tre Kronor och deras VM-trupp. Där bland annat Alexander Burakovsky.

Även i Pittsburgh Penguins och Anaheim Ducks så hittar vi en rad intressanta svenskar som kan förstärka vår trupp i VM.

Förstärkning på forwardssidan är det som känns mest aktuellt med tanke på att Sverige förmodligen har den bästa backuppsättningen i hela turneringen

Vi håller tummarna och hoppas nu på att flera svenskar kommer att ansluta till Tre Kronor efter att de åkt ut från NHL. Det skulle verkligen kunna hjälpa Sverige att ta sig långt, kanske enda till final i ishockey VM 2017.

Behöver du hjälp för att streama VM i ishockey 2017 så har vi hjälp som du kan ta hjälp av!

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1238 Artiklar