Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 7 aug, 2017

Friidrotts VM 2017: En svensk medalj såhär långt

Sverige har tagit den första medaljen i årets upplaga av VM 2017 i London. Det var inte helt oväntat att det skulle bli Daniel Ståhl som stod för prestationen. Många hade förväntningar på guld men Ståhl missade precis guldet och fick nöja sig med ett silver.

En prestation som bådar väldigt gott inför framtida tävlingar. Daniel Ståhl kommer att vara ett stort namn i diskus i många år framöver. Enligt honom själv och tränaren är det världsrekordet som är i fokus och målet Ståhl siktar efter.

Daniel Ståhl får sin silvermedalj i VM

Andreas Kramer imponerade

Från ett stjärnskott till ett annat, Andreas Kramer tävlar i grenen 800 meter. Han är bara 20 år men tävlar redan mot världens bästa löpare på 800 meter. I kvalet till semifinalen under VM övertygade han och sprang in som tvåa. Men i semifinalen blev motståndet betydligt tuffare vilket ledde till en sjätteplats.

Tyvärr räckte inte det för att nå hela vägen till final. Men precis som för Daniel Ståhl bådar det otroligt gott inför framtiden. Andreas Kramer säger själv att han är nöjd med sin insats och att han är väldigt motiverad inför framtiden.

Nu när tävlingen är slut för Ståhl och Kramer får vi hålla tummarna för våra andra svenska medaljhopp som fortfarande finns kvar i tävlingen.

Armand Duplantis är vidare till final i VM 2017

Den 17-årige stavhopparen Armand Duplantis lyckades krångla sig igenom kvalet för att nå finalen. Det var i det tredje och sista hoppet på 5.70 han äntligen kunde pusta ut. Att han var nervös undgick ingen som följde tävlingen, men han lyckades samla nerverna för att klara av det sista hoppet.

VM 2017 i London är Duplantis första seniormästerskap i karriären och med tanke på hans ålder kommer vi att få se många framträdanden från svensken. Han är en av de största unga talangerna i världen inom stavhopp och spås en lysande framtid.

Finalen hoppar Armand Duplantis på tisdag den 8 augusti med start 20.35. Läs vår guide på hur man följer friidrotts VM via live stream. Så missa inte när 17-åriga Duplantis går för en medalj.

Lovisa Lindh springer in först av alla

Svenskar att hålla ögonen på under VM i friidrott

Den 8 augusti stöter Fanny Roos kula klockan 21.40. Det är först kval och tar hon sig vidare ser vi henne i finalen 9 augusti 21.25. Hon har redan övertygat i genrepet inför VM där hon stod för en stöt på 18,14 meter. Det är bara tre centimeter upp till Helena Engmans svenska rekord.

En annan het kandidat som kan nå upp på prispallen är Lovisa Lindh. Hon springer 800 meter försök den 10 augusti kl 20.25. Vid sin sida har hon även med sig svenskan Hanna Hermansson. En eventuell final springer svenskorna 13 augusti med start 21.10.

Det är bara att hålla tummarna för de svenska medaljhoppen och hoppas på att medaljskörden blir större under veckan.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar