Omtalade Frenkie De Jong skrev nyligen på för Barcelona. Då ännu en dröm gått i uppfyllelse återstår frågan om det var värt det.  

Häromdagen tog jag upp mobilen och tittade runt på Instagram. Till min förvåning ser jag att den omtalade Frenkie de Jong nyligen skrivit på för Barcelona, och kommer att vara spelklar först efter sommaren. Den första tanken som slog mig var "kommer denna unge man någonsin kunna växa i ett konkurrenskraftigt Barcelona?"

Barcelona har många skickliga spelare som möts av en stor inhemsk konkurrens om positionerna. Frenkie de Jong, som gjort bra ifrån sig i nederländska förstaligan Eredivisie, kommer behöva en hel del speltid för att växa. 

Mittfältarna i Barcelona håller på att åldras och på så vis passar Frenkie de Jong in de kommande åren. Sergio Busquets, som är en solkar del av startelvan är 30 år gammal och har minst 3 år till. Raktic är likt Busquets även 30 år gammal och med tanke på att de håller på att bli ”gamla”, så är det rinligt att påstå att Frenkie De Jong och Arthur är de som fortsätter att skriva Barcelonas historia. Men att bli en toppklass-spelare kommer inte över en natt, Frenkie behöver mycket speltid för att utvecklas, precis som Arthur får just nu. Ett dugligt förslag hade varit att låta Frenkie bytas ut mot Raktic vid halvtid och ibland bänka Rakitic i 60-70 minuter. 

Frenkie de Jong är för bra för Ajax och har potentialen att bli en av världens bästa mittfältare. Vid första anblicken kan den unge mannen se rätt så liten ut och ej kapabel till att göra tacklingar, men bör inte underskattas då hans förmåga till passningar och dribblingar är av världsklass. Det som gör Frenkie De Jong till en unik spelare är hans kyla då nederländaren har förmågan att hålla huvudet kallt under press.

Inte heller är 21-åringen helt främmande för Barcelona, då han har under sin uppväxt följt dem sedan barnsben. 

”Barcelona har alltid varit en drömklubb för mig… Jag har kollat på Barcelona sedan barnsben och även senare när man blev mer medveten om spelet under Guardiola Eran, som i sin tur gjorde mig till en ännu större beundrare för klubben. Jag har alltid varit en stor beundrare av Messi, trots att jag tyckte om hela laget”.

Frenkie de Jong ville även vila på hanen innan han tog det stora beslutet att lämna Ajax för Barcelona. Applåder.

”Faktum är att de var så seriösa att få mig och att jag har en stor chans att få speltid gjorde valet enklare”

Jag kan inte vänta tills att få se Frenkie de Jong springa runt i de katalanska färgerna på Camp Nou. Personligen tror jag att han kommer vara en av deras viktigaste spelare i framtiden och representerar redan idag en ny era i Barcelonas utveckling. Spännande.

 

 

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 100 000 evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

-

Ingen välkomstbonus

5. Rizk

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se