Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 16 jan, 2018

Fotbollsrykten – Chelsea blandar sig in i kampen om Sánchez

Silly Season är igång för fullt! Läs om alla de senaste och hetaste ryktena från fotbollsvärlden.

Alexis Sánchez vara eller icke vara i Arsenal har varit ett stort diskussionsämne de senaste dagarna. Det mesta tyder på att det blir ett ”icke vara” i klubben, då chilenarens kontrakt går ut i sommar samtidigt som han inte visar någon vilja av att förlänga. Igår sades det att Manchester United ledde jakten på Sánchez efter att Manchester City dragit sig ur. Men nu får United annat motstånd – Antonio Contes Chelsea har nämligen lagt sig i.

Arsenal tappar alltså antagligen Sánchez, och då vill man givetvis ersätta honom också. Enligt italienska sajten calciomercato.it är RB Leipzigs Emil Forsberg den man önskar att ersätta Sánchez med. Arsène Wenger har tidigare sagts vara intresserad av Forsberg, och svensken står alltså högt upp på managerns önskelista. Även Manchester United och Milan är intresserade av Forsberg.

Henrikh Mkhitaryan har fått väldigt ont om speltid på sistone, och ryktas bort från Manchester United. Igår saknades han i truppen som tog sin an Stoke, och José Mourinho går nu ut och bekräftar att armenierns tid i klubben kan gå mot sitt slut.
– Jag skulle ljuga om jag sa att det enbart var ett taktiskt beslut (att utesluta honom från truppen), säger Mourinho. Det handlar om att välja spelare som vi vet har 100 % fokus på Manchester United och inga tvivel kring sin framtid.
Inter och Arsenal är klubbarna som sägs vara närmast att värva Mkhitaryan.

Pierre-Emerick Aubameyang saknades från Borussia Dortmunds trupp i helgen, då klubben för tredje gången stängt av anfallaren av disciplinära skäl. Aubameyang har enligt den tyska tidningen Bild lämnat in en transferbegäran till Dortmund. Arsenal sägs leda jakten på Aubameyang.

Samuel Armenteros lämnade holländska Heracles för att gå till Benevento i somras, men svensken har inte varit särskilt lyckosam i sin nya klubb. Det har bara blivit 5 starter hittills för Armenteros, och 1 mål. Dessutom ligger Benevento toksist i Serie A. Nu verkar Armenteros vara på väg tillbaka till Holland. FC Utrechts ägare Frans van Seumeren har nämligen gått ut och sagt att Utrecht är nära att klubba igenom ett lån av den svenske anfallaren.

Sotirios Papagiannopoulos kontrakt med Östersunds FK gick ut vid årsskiftet, och försvararen valde att inte förlänga med klubben. Men att gå till någon allsvensk konkurrent ser han inte som något alternativ; det är utlandet och främst Tyskland som lockar:
– Det viktigaste för mig är att jag kommer till en klubb som tror på mig och att jag får speltid, men att gå till någon annan allsvensk klubb känns inte rätt. Jag gillar tysk fotboll. Allt runt omkring med publiken, och fotbollen är grym. Nu när vi senast var där kändes det bra. Tysk fotboll är något för mig, säger Papagiannopoulos.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2494 Artiklar