Finalisterna till Golden Boy-priset nominerade

Snart ska vinnaren av Golden Boy-priset koras. Den första listan, innehållande 25 namn, släpptes för en månad sedan. Nu har listan kortats ned till tre finalister.

Golden Boy är priset som delas ut till Europas bäste fotbollsspelare under 21 år. Priset infördes av den italienska tidningen Tuttosport 2003, och är nu alltså inne på sin 15:e upplaga.

För en månad sedan släpptes en lista på 25 spelare, och nu har denna lista kortats ned. De tre spelare som fortfarande har chans på att vinna Golden Boy-priset är förre Monaco-spelaren Kylian Mbappé som numera tillhör PSG, Gabriel Jesús i Manchester City samt Ousmane Dembélé, som tillhört både Dormund och Barcelona i år.

Flera stora tidningar runtom i Europa, däribland tyska Bild och nederländska De Telegraaf, är med och röstar för att få fram vinnaren. Röstningen ska grundas på kalenderåret 2017, det vill säga hur väl spelaren presterat under slutet av förra och i inledningen av denna säsong. Vinnaren utses på måndag 23 oktober.

Förra året gick priset till Renato Sanches (Benfica och Bayern München). Bland andra tidigare vinnare har vi exempelvis Wayne Rooney, Lionel Messi och Sergio Agüero.