Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 28 apr, 2017

FIFA VM 2017 – Turnering i TV-spel

Årets mästerskap i TV-spelet FIFA 17 kommer att hållas i London. Turneringen lockar tusentals besökare och mängder av spelare. Den som tar hem allt och blir mästare blir inte bara belönad med titeln världens bästa FIFA-spelare utan får även $200 000 i prispengar. Andraplatsen ger hela $100 000, inga dåliga summor de spelar om helt enkelt.

Men att ta sig hela vägen till London krävs det en hel del skicklighet. Kvalificeringen är lång och pågår från november 2016 till och med april 2017. Sedan finns det olika sätt att kvalificera sig till finalen i London. Totalt finns det 32 finalplatser och turneringen kommer att avgöras i slutet på augusti.

FIFA 17

Tre kvalificerings regioner

Totalt finns det tre kvalificerings regioner. Europa, Nord-, Central- och Sydamerika och resten av världen. Det finns två olika divisioner, Xbox one och Playstation 4. För att kvalificera sig måste man spela FIFA Ultimate Team. Där formar man sin egen trupp med vilka spelare man vill som finns tillgängliga på marknaden. Sedan spelar man mot andra spelar online och förhoppningsvis rankar upp. Spelarna måste klättra i de högsta divisionerna för att kunna kvalificera sig till live kvalifikationsturneringen. Det är då nästa steg.

Sedan går man vidare till regionsfinaler där varje region samlar spelare med Xbox och Playstation i olika grupper. De fem bäst rankade spelarna från varje region går sedan vidare till finalen i London. En väldigt lång väg att gå helt enkelt.

Lockar inte bara FIFA-spelare och publik

Det är inte bara FIFA-spelare och publik som lockas till London under FIWC 17. Några av världens bästa fotbollspelare gästar även och de som deltar i finalen får träffa sina idoler som dom spelar med på spelet. Det är ett otroligt stort event och stämningen är fantastiskt. Detta är något som verkligen exploderat de senaste tre åren. Nu är det såpass stort att stora sportarenor fylls med publik.

Under prisutdelningen får även spelarna chans att ta kort med sina sportidoler. Bara det är nästan lika mycket värt som titeln.

Winner FIWC 16

Förra årets vinnare

Mohamad Al-Bacha från Danmark vann förra årets upplaga av FIWC 16. Han är just nu profesionell FIFA-spelare och lever på sitt spelande. Han är givetvis en av kandidaterna att vinna årets turnering.

Att betta på turneringen i augusti går alldeles utmärkt och vi på sportal kommer att uppdatera dig med bäst odds på FIWC 17 när det börjar närma sig finalspel.

FIFA stream

För att följa spelarnas matcher online och deras träning kan man hitta många som streamar via Twitch. Det är en kostnadsfri streamingtjänst som erbjuder mängder av olika spel och streamers.

Finalerna kommer också streamas live. Vilka som kommer erbjuda tjänsten är fortfarande oklart men det är mycket möjligt att den sänds via Twitch. Så vill du lära dig av de bästa bör du gå in och se hur de spelar.

FIWC 17

Ivan Lapanje är både SM- och världsmästare

Svenske Ivan Lapanje från Borås har hunnit med att vinna både SM och VM i FIFA. Hans bästa tips är att inte spela för aggressivt med backlinjen. Det är mycket bättre att låta mittfältarna ge understöd. Och skulle du känna att du är tillräckligt bra kan du utmana proffsen via specialla FIFA-sajter.

Det är även viktigt att man kan grunderna 100% innan man börjar testa nya saker. Ivan är idag profesionell FIFA-spelare och livnär sig på spelet. Förmodligen kommer han att försöka kvalificera sig till årets turnering och vi får helt hålla tummarna för vårt svenska proffs.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar