Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 21 jun, 2019

Falcao berättar om José Giménez udda knep: ”Han gjorde mig galen”

José Giménez är en av världens bästa mittbackar. Nu avslöjar Falcao ett knep uruguayanen använt sig av, nämligen att överösa sin motståndare med massor av vardagliga frågor.

Sommaren 2015 värvades den då 18-årige José María Giménez till Atlético de Madrid, och mittbacken har under de senaste säsongerna växt fram som en av de bästa i världen på sin position.

Just nu är Giménez på plats i Brasilien och spelar Copa América med Uruguay, för att försöka leda sitt landslag hela vägen till titeln. Någon annan som är ute efter samma sak, men med Colombia istället, är anfallsstjärnan Radamel Falcao.


LÅNGLÄSNING: Målvakten Moacir Barbosa blev hatad av hela Brasilien


”Ställde mig massor av frågor”

I en intervju berättar Falcao, som lämnade Atlético Madrid samma sommar som José Giménez gick dit, om hur han kommer ihåg sin första match mot Giménez.

Det var den 10 september 2013, i en VM-kvalmatch som också var Giménez debut i A-landslaget. Giménez använde sig av en något udda metod för att få Falcao att tappa fokus, och den verkade fungera alldeles utmärkt.

– Jag kunde inte koncentrera mig eftersom Giménez gjorde mig galen, berättar Radamel Falcao.

– Han ställde mig frågor. Först frågade han mig vilken bil jag körde. När jag förklarade det var han redan borta och väntade på att möta ett inlägg.

Men det var knappast slut där.

– Det var bara början, fortsätter Falcao. Sedan frågade han mig varför flaggorna till Ecuador, Colombia och Venezuela har samma färger.

– Nästa gång kom han över och berättade att den här matchen var hans debut, att han var väldigt glad och att han skulle tatuera in datumet för matchen, och undrade om ”september” stavades med eller utan ”p”. Det slutade med att jag missade chansen att hoppa vid rätt tillfälle för ett inlägg.

Colombia är efter två spelade matcher redan klara gruppvinnare av Grupp B i Copa América, och Uruguay har i praktiken säkrat avancemang från sin grupp de också.

Båda lagen har en gruppmatch kvar att spela; Colombia möter Paraguay söndag 23 juni klockan 21:00, medan Uruguay ställs emot Chile 01:00 natten till tisdag 25 juni. Här kan ni läsa om hur ni gör för att titta på Copa América live.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2477 Artiklar