Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 6 jul, 2017

Få svenska fans på plats under fotbolls-EM för damer 2017

Det är ingen hemlighet att damlandslaget hamnar i skymundan bakom herrlandslaget. Men till årets Europamästerskap är intresset att vara på plats lite extra lågt. EM för damer 2017 spelas i Nederländerna mellan den 16 juli – 6 augusti. Den ideella supporterföreningen Camp Sweden som brukar resa till denna typ av evenemang kommer att stanna hemma.

I dagsläget är det cirka 500 biljetter som sålts till svenskar till varje gruppspelsmatch. Ganska stor skillnad från U21 EM som gick för cirka en månad sedan. Där var det flera tusentals svenska supportar på plats. Dessutom har förbundet fått 300 av de 500 biljetterna för att spelare och ledare i svenska damlandslaget ska kunna ge till sina anhöriga.

Sveriges damlandslag firar med en high five

Störst tryck på Sverige – Tyskland i dam-EM

Matchen som hittills sålt bäst är Sveriges premiärmatch mot Tyskland. Samma lag som de spelade mot i OS-finalen förra året där Tyskland vann med 2-1. Det är strax över 5500 biljetter sålda till premiärmatchen. Till de andra gruppspelsmatcherna är det 4600 sålda till matchen mot Ryssland och 2200 sålda biljetter till Italienmatchen.

Att förvänta sig en svensk supportervägg är därför lite väl ambitiöst. Anledningen till att supporterföreningen Camp Sweden inte kommer att resa till Nederländerna är enkel. Det är en ideell förening som betalar alla resor och biljetter själva. Med tanke på att folk inte kan ta ut semester till höger och vänster blir det svårt att få ihop det. Nyligen spelade U21 EM där Camp Sweden var på plats och givetvis är det en av faktorerna att det blir svårt med en ny turnering så tätt inpå.

Fem snabba om EM för damer 2017

  • Sverige tillhör grupp B tillsammans med Tyskland, Italien och Ryssland.
  • Sverige spelar sina gruppspelsmatcher 17, 21 och 25 juli.
  • Svenska damlandslaget spelar på tre olika arenor under gruppspelet.
  • Målvakten Hedvig Lindahl lovar att det kommer bli ett grymt tryck.
  • Sverige är rankade fyra enligt UEFAs rankinglista. Tyskland, Frankrike och England är de lag som ligger topp tre.

Sveriges damlandslag i fotboll

Följ EM i damfotboll via live stream

Vi visar dig vart Dam-EM sänds 2017. Det finns givetvis möjlighet att följa Sveriges damer från tv-soffan. SVT kommer att live streama samtliga av Sveriges matcher under Dam-EM 2017. Det är alltså att följa EM för damer via live stream. En komplett guide om hela EM för damer i fotboll 2017 kan du läsa här på sportal.

Det finns även fler möjligheter att se matcherna via live stream. Cmore kör en kampanj tillsammans med redbet där du kan ta del av Cmore sport helt . Där kan du även följa Allsvenskan via live stream online.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar