Gustaf Rauer photo
Gustaf Rauer

- 30 okt, 2018

Elfsborg – Dalkurd: Inför, laguppställningar & stream

Streama Elfsborg – Dalkurd live

Om du vill titta på Allsvenskan när den är som bäst har du kommit rätt. Streama matchen ikväll och ta del av svensk fotbolls ångestmöte mellan boråsarna Elfsborg och nyblivna Uppsalaborna Dalkurd. Här visar vi dig vart du kan streama denna match.

För att kunna se matchen skapar du ett konto på CMore, där dem visar alla matcher i Allsvenskan. Gör det nu och förgyll tisdagskvällen med Elfsborg – Dalkurd direkt i din mobil, surfplatta eller dator.

  • Match: Elfsborg – Dalkurd, Allsvenskan
  • Datum & tid: Tisdag den 30 oktober, 19:00
  • Arena: Borås Arena, Borås
  • Stream: CMore

Streama Allsvenskan

GIF Sundsvall – Hammarby live stream

Titta på Elfsborg – Dalkurd på TV

För att kunna se matchen Elfsborg – Dalkurd på TV behöver du kanalen CMore Fotboll, eftersom den sänder matchen. Du kan också koppla datorn till TV:n med en HDMI-kabel och på så sätt streama från datorn i stället om så önskas.

Trolig laguppställning, Elfsborg

Stuhr Ellegaard

Holst – Henriksson – Dresevic – Manns

Gustavsson – Holmén – Ishizaki – Olsson – Lundevall

Prodell

Skador: Christopher McVey, Robert Gojani

Avstängningar: Joakim Nilsson

Trolig laguppställning, Dalkurd

Van der Lei

Strand – Ceesay – Thorbjörnsson – Ekblad

Ståhl – Ahmed – Löfkvist – Moenza

Ayaz – Markkanen

Skador: Alibek Aliev

Avstängningar: Robin Tranberg

Dalkurd kämpar för att inte åka ur – Elfsborg likaså

En säsong präglad av förluster och dåliga resultat står nu lagen i nedre halvan mot varandra och kämpar för sin överlevnad. Elfsborg har, trots dålig form nästan hela säsongen, stått fast vid sin tränare Jimmy Thelin och manat om tålamod. En uppåtriktande formkurva har dock inte visats sig än utan boråsarna får bygga långsiktigt för en plats längre upp i tabellen.

Dalkurds säsong har kantats med tränarbyte, nyckelspelare som har lämnat mitt i säsong och miserabla resultat. Inget har gått bortalagets väg i stort sett hela året vilket har gett dåliga resultat för nykomlingen. Vad som talar för Uppsalaborna är att andra lag såsom BP och Trelleborg inte har lyckats med sitt spel under större delen av säsongen, vilket Dalkurd kan dra nytta av. Om detta räcker för att dem ska hålla sig kvar i Allsvenskan återstår att se.

Även om Elfsborg är på relativt säker mark efter en liten uppryckning i höst har de fortfarande en matematisk risk att åka ut eller kvala neråt. Dalkurd-vinst och Elfsborg har två ångestmöten kvar på Allsvenskan, en fara de inte vill hamna i. Dalkurd hoppas uttnyttja det redan ikväll.

Speltips

Förutom att de ligger nio poäng före med tre matcher kvar att spela tycker vi att de talar för att det blir en vinst ikväll för hemmalaget som vill positionera sig på säker mark. Trots att båda lagen inte är i toppform tror vi på Elfsborg ikväll. Dalkurd har mer att förlora, vid förlust är de piskade att ta poäng i sina två sista matcher för säsongen. Från position till position är dock Elfsborg det bättre laget individuellt och kollektivt. Dalkurd har sina toppar, men även sina dalar. Idag tror vi att det kommer att bli den senare av dem två. Vi tror på en hemmavinst på Borås Arena med ett odds på 1.50 på Bet365.

  • Tips: Elfsborg vinner
  • Odds: 1.50, Bet365

Gustaf Rauer

Gustaf Rauer is an old Sportal veteran, who wrote on the site already between 2013 and 2015. After a few years of absence, he was back in the autumn of 2018, and became a welcome new addition. Gustaf has a broad area of ​​knowledge and follows more or less all football. He has previously written for Norra Skåne and Fotbolliblekinge.In addition to writing for Sportal, Gustaf Rauer studies journalism at Lund University. He is also a big Football Manager enthusiast.

127 Artiklar