Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 4 sep, 2017

Dreamhack Masters Malmö: Ninjas in Pyjamas åkte ut i semifinal

Allt var bäddat för succé för svenskarna i Ninjas in Pyjamas. Man hade tagit sig hela vägen till semifinal i CS:GO-turneringen Dreamhack Masters och hade hemmapubliken i ryggen. Men man lyckades inte återhämta sig som man gjort mot Natus Vincere i kvartsfinalen.

Efter att NiP förlorat den inledande banan med 16–7 lyckades man få till ett oavgjort resultat på andra. Men i förlängningen lyckades man inte vinna och G2 tog platsen till finalen. Vi får helt enkelt minnas upphämtningen mot Natus Vincere och förändringarna i laget verkar ha varit ett lyft.

G2 vann Dreamhack Masters Malmö 2017

North fick se sig besegrade av ett storspelade G2 Esports. Välförtjänta vinnare av $100,000 som vinstchecken landade på. Tvåan North gick dock inte lottlös och fick ta del av $50,000. Att det är en hel del pengar i Counter Strike Global Offensive kanske inte alla har stor koll på. Men det är en e-sport som ständigt växer och har flera hundratusentals åskådare vid stora matcher.

Ninjas in Pyjamas kammade hem $22,000 i och med sin fjärdeplacering. Det talar i alla fall gott inför framtiden och kanske får vi se en ny storhetstid av NiP. De har tidigare fullständigt dominerat CS:GO-scenen och är en av de mest framgångsrika ordinationer inom e-sport.

För er som inte riktigt hängt med i NiP:s byte av spelare är det två spelare som tillkommit under 2017. Fredrik ”REZ” Sterner är det senaste tillskottet och gick med i NiP 12 juli i år. Tre månader tidigare kom kanske den som utmärkt sig mest, William ”draken” Sundin. Han spelar i rollen AWP och har gjort det riktigt bra sen han tillkom.

Stommen i form av f0rest GeT_RiGhT och Xizt är fortfarande kvar. De som lämnat är pyth och friberg. Det var inte helt oväntat att fribergs dagar var räknade, han är en av de fem som var med från starten i mitten på 2012. Efter fem år med CS:GO-laget lämnade han för OpTic Gaming som även dom deltog i Dreamhack Masters Malmö 2017.

Följ NiP 5 september

ESL Pro League season 6 Europe pågår för fullt. Det är en liga där alla de bästa europeiska CS:GO-lag tävlar i en serie. NiP har hittills vunnit en match och förlorat tre och kan förhoppningsvis fortsätta i den formen de visade upp under Dreamhack Masters i Malmö.

Ninjas in Pyjamas spelar nästa match 5 september mot Astralis med start 19:00. Alla matcher från ESL Pro League går att följa via live stream . Det är twitch.tv som sänder matcherna helt kostnadsfritt. NiP spelar igen den 7 september. Då mot HellRaisers i en match man absolut bör finna.

Utöver NiP spelar ett till svenskt lag i ESL Pro League. Det är fnatic som just nu ligger tvåa bakom FaZe och dessutom med två matcher mindre spelade. fnatic består av fem svenskar som försöker hitta rätt efter ett tags frånvaro av toppskiktet.

Passa på att följa CS:GO så länge det är och tillgängligt i bra kvalitet. Man kan se matcherna på datorn, teven eller mobilen precis som en vanlig live stream. Det går även att spela på betting på CS:GO om man är intresserad av det. Ett roligt sätt att sätta lite spänning i matcherna.