Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 21 jan, 2018

Chelsea vill värva från Serie A

Ny dag, nya rykten. Läs det senaste från Silly Season!

Först var det Andy Carroll, sedan Peter Crouch. Nu ryktas ett större namn, nämligen Edin Džeko, till Chelsea. Londonklubben behöver ha in en anfallare för att avlasta Álvaro Morata, och att döma av dessa tre potentiella värvningar verkar det som att Chelsea siktar på någon storväxt, nickstark striker. Džeko vann skytteligan i Serie A ifjol, och har pågående säsong gjort 9 mål. Han har tidigare spelat i Premier League, då han bar Manchester Citys tröja i fyra säsonger.

Utöver Edin Džeko är Chelsea, enligt ESPN FC, intresserade av ytterligare en Romaspelare. Man vill värva den kvicke och offensive vänsterbacken Emerson Palmieri, för att skapa en konkurrenssituation mot Marcos Alonso. Chelsea ska vara redo att betala runt 50 miljoner euro för Romaduon.

Erdal Rakip lämnade Malmö FF efter att hans kontrakt gick ut vid årsskiftet. Nu har mittfältaren hittat inte bara en, utan två nya klubbar. Rakip skriver inom kort på för Benfica, och kommer därifrån omedelbart att lånas ut till Crystal Palace. Crystal Palaces tränare är svenskbekantingen Roy Hodgson, som sägs ha ett väldigt gott öga till Rakip.

Alexis Sánchez är så gott som klar för Manchester United. Detta gör att Cristiano Ronaldo får glömma sina eventuella tankar på en återkomst hos The Red Devils. Ronaldo får numera inte plats i laget, enligt Marca, som skriver att José Mourinho inte har några intentioner att gå för Ronaldo. José Mourinho har tidigare coachat Ronaldo, när tränaren ansvarade över Real Madrid åren 2010-2013.

Mycket har tytt på att FK Krasnodars Andreas Granqvist vänder hem till Helsingborgs IF efter VM-slutspelet i sommar.
– Jag har stora förhoppningar att kunna klä Granen i rött efter VM. Jag tror att vi kan ta hem denne landslagskapten i ett VM-lag direkt efter VM, har Helsingborgs ordförande Krister Azelius tidigare sagt.
Nu får Helsingborg dock konkurrens. Grekiska storklubben PAOK Thessaloniki har lagt sig i kampen, och det återstår att se vart landslagskaptenen, som även är kapten i Krasnodar, hamnar.

Igår åkte Hamburger SV på sin fjärde raka förlust i Bundesliga, och nu får tränaren Markus Gisdol sparken. Även assisterande tränarna Frank Kaspari och Frank Fröhling tvingas lämna klubben. Hamburg ligger på en 17:e plats i tabellen, av 18 lag.
– Vi tror att det här är brådskande nödvändigt för att nå målet att hänga kvar, säger styrelseordförande Heribert Bruchhagen till klubbens hemsida.
Favorit att ta över Hamburg, där Albin Ekdal spelar, är klubbens U21-tränare Christian Titz.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar