Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 15 jan, 2018

Ronaldo vill tillbaka till Manchester United

Enligt spanska As är Cristiano Ronaldo missnöjd över att inte ha fått en tidigare utlovad löneförhöjning i Real Madrid, och vill nu lämna klubben.

År 2002 flyttades blev Cristiano Ronaldo A-lagsspelare i portugisiska talangfabriken Sporting Lissabon – som producerat spelare som Luís Figo och Simão Sabrosa – och det tog inte lång tid förrän han väckte intresse från en av världens allra största klubbar.

När Sporting Lissabon mötte Manchester United i en träningsmatch sommaren 2003, tog den då 18-årige Cristiano Ronaldo tillfället i akt att presentera sig för Uniteds tränare Sir Alex Ferguson.

Ronaldo glänste rejält, och bjöd på såväl läckra konstnummer som rungande långskott. Sir Alex Ferguson gillade vad han såg, och endast fem dagar senare var grabben från Madeira en Manchester United-spelare.

Blev en galáctico i Madrid

Det blev sex år i United för Ronaldo, innan han sommaren 2009 lämnade klubben för att bli en del av Real Madrids ”galácticos”-satsning, då även Kaká, Xabi Alonso och Karim Benzema värvades i samma svep.

I Real Madrid har Cristiano Ronaldo bland annat vunnit sin tre Champions League-titlar och två La Liga-titlar. Individuellt har han tagit sin andra, tredje, fjärde och femte Guldboll, och under sin åtta och ett halvt år långa tid i Spanien har det blivit totalt 279 La Liga-matcher och 289 mål.

Nu kan tiden i Real Madrid gå mot sitt slut.

  • La Liga live streams

Missnöjd över brutet löfte

Enligt spanska As lovade Florentino Pérez att han skulle förnya Ronaldos kontrakt med en löneförhöjning efter Champions League-finalen mot Juventus i somras, men något förnyande har ännu inte inträffat.

Ronaldo uppges nu känna sig lurad, och vill lämna Real Madrid för en återkomst hos Manchester United. Tidigare har det även rapporterats att Ronaldo tyckt att Real inte försvarade honom tillräckligt i samband med att han var anklagad för skattesmitning, ett brott som Ronaldo hävdar sig vara oskyldig till.

Dessutom känner sig Ronaldo förföljd av spansk media. Han anser att de är väldigt snabba med att kritisera honom trots hans konsekventa prestationer, och att även hans person får för mycket kritik.

Ronaldo vill dock inte lämna Real Madrid än, utan vill först avsluta säsongen med Real Madrid för att först i sommar återvända till Manchester United.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar