Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 14 jun, 2017

Brynäs IF får välbehövlig förstärkning i form av Amerikansk forward

Trupperna börjar få form inför kommande säsong i SHL. Brynäs tog sig hela vägen till final under förra säsongens SM-slutspel och har tappat en del spelare. De har letat förstärkningar främst på forwardsidan där de bland annat tappat bröderna Westerholm till Frölunda. Senast in i laget är amerikanen Aaron Palushaj som har spelat i NHL, AHL och KHL de senaste säsongerna.

Aaron Palushaj värvas av Brynäs som en tilltänkt poängstark offensiv spelare. Förmodligen är tanken att han ska bli en av lagets stora stjärnor tillsammans med dansken Jesper Jensen. Det återstår att se ifall han är en av de pusselbitar som fattades under förra säsongens finalspel mot HV 71 där laget föll snöpligt.

Aaron Palushaj till Brynäs IF

Brynäs värvar två nordamerikaner och från hockeyallsvenskan

Palushaj är inte den enda nordamerikanen som blivit värvad till Brynäs under sommaren. Louie Caporusso från Kanada kommer senast från den tyska ligan där han spelat fyra säsonger men har tidigare erfarenhet av bland annat AHL-spel.

Betydligt mer erfaren är Palushaj som spelat 68 NHL-matcher och 71 matcher i KHL. Han väntar fortfarande på det stora genombrottet i SHL som förhoppningsvis ska ge honom en ny chans i världen bästa hockeyliga.

Utöver importerna har Rögles Christopher Liljewall kritat på för Brynäs nästkommande säsong. En stor forward som garanterat kommer hjälpa Brynäs med sin tyngd framåt. De har även värvat den kortväcte backen Henrik Larsson som dominerade Allsvenskan i vintras. Han stod för makalösa 40 poäng från blålinjen på 52 matcher och ytterligare nio på tio matcher i kvalet upp till SHL.

Liljewall klar för Brynäs IF

Hetaste värvningarna i SHL

Det är alltid spännande att se SHL-lagen ta form inför en ny säsong. Några namn som verkligen sticker ut i årets värvningsdjungel är Dick Axelsson, Daniel Rahimi, Chad Billins och Ryan Lasch.

Dick Axelsson kommer senast från en krokig säsong med Davos. Han spelade bara åtta matcher på grund av en skada och hur han står sig i dagsläget är oklart. Färjestad var det som erbjud Axelsson det han var ute efter och blir också nästa klubbadress för den otroligt spelskicklige forwarden. Men lika gärna som det kan bli succé kan det bli en flopp.

Daniel Rahimi är en stor defensiv back med VM-rutin. Han har tidigare spelat i bland annat Linköping och HV 71 men den nya klubbadressen blev tillslut Växjö. Han kommer, precis som Axelsson, från Davos där det blev fyra poäng på 44 matcher.

Daniel Rahimi klar för Växjö SHL

Chad Billins testade lyckan i Europa säsongen 14/15 och erfarenheten blev kanske inte vad han tänkt sig. Det blev spel i både CSKA Moskva och Luleå innan han säsongen 15/16 hittade rätt i Linköping. Där stod han för en riktigt bra säsong som ledde till ett NHL-kontrakt med Vancouver. Det blev inga NHL-matcher för amerikanen så Linköping hörde av sig och Billins nappade. Kommer bli en av Linköpings bästa och viktigaste spelare under säsongen.

Ryan Lasch spelade säsongen 15/16 med Frölunda där han blev svensk mästare, poängligavinnare och MVP i Champions Hockey League. En nygammal värvning som Frölunda knappt vågade hoppas på. Han kommer tillföra väldigt mycket i det offensiva spelet och alla som sett honom spela vet att det är en mycket spektakulär forward att följa.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar