Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 4 jul, 2024

Bettingcommunityn & tipsters i Sverige – Bäst i test!

I Sverige finns det flera olika bettingcommunityn & tipsters att välja mellan Här försöker vi jämföra skillnader för några av de populäraste och bästa bettingcommunities som säljer speltips från experter.

Ett bettingcommunity idag kan se på många olika vis. Det finns till exempel forum på nätet eller på sociala medier. På senare tid har även experter skapat kanaler på telegram och discord. Där säljer de ofta speltips från rutinerade experter. Det är främst de tjänster som säljer speltips i sitt community som vi jämför här.

Betygen som vi har satt på dem olika spelgrupperna är baserat på dem 5 viktigaste och mest grundläggande kategorierna för en bettinggrupp.

 1. Pris för tjänsten
 2. Utbud av speltips
 3. Resultat & vinster
 4. Omdömen från medlemmar
 5. Limitering av konton hos spelbolag

Vilka bettingcommunityn är bäst?

Vi har testat på alla bettingcoummunityn och varit i kontakt med flera av ägarnan av kanalerna. Vi har även haft kontakt med medlemmar i grupperna för att få så god överblick som möjligt.


1. NTBetting (9/10)

 • Pris: 299 kr/mån (149 kr första månaden)
 • Kanaler: Instagram, hemsida & Discord
 • Strategi: Genuina speltips
 • Sporter: Fotboll, basket, tennis, baseboll, ishockey, amerikansk fotboll
 • Betyg: 9/10
 • Länk: NTBetting.com & NTGuldflödet (Instagram)

NTBetting är två experter och barndomsvänner som närmast dagligen kommer med nya bettingtips. Ägarna är helt transparanta med deras vinster och förluster. Vilket gör det tydligt att NTBetting går stort plus på sina speltips nästan varje månad.

Vad som är extra kul med att vara medlem i NT Betting är deras öppna community på Discord. Vi fick även en liten inblick i en av deras kanaler som heter ”allmänt gött snack”. Där kunde vi snabbt konstatera ett väldigt aktiv och rolig kommunikation mellan medlemmarna. Sammanhållningen lyser verkligen igenom när vi själva tar del av chatten.

NT Betting har ingen gratis-tjänst men med tanke på jobbet dem verkar lägga ner i kombination med utbudet och resultaten så verkar deras 299:-/månad vara väl värt pengarna. Detta ihop med en direkt kontakt med ägarna (som ofta själva deltar i chattarna), samt andra duktiga rekare i communityn så verkar helhetsbilden vara i topp av de vi jämfört hittils.

”Först tänkte jag att de va lite flummiga men förstod tidigt att dem är sig själv helt utan filter. Dem snackar med oss på Discord som att vi alla är ett stort kompisgäng och jag tror det får många att känna sig delaktiga på ett bra sätt. Då jag själv gjort över 100.000:- på två säsonger med dem så är man såklart lite partiskt. Men jag älskar hur dem verkligen tar sig tid att alltid komma med väldigt utförliga svar på vad man än frågar.”

– Tobias, medlem hos NTBetting sedan november, 2022

Fördelar
 • Bäst omdömen från prenumeranter Thumbs-Up
 • Klart billigaste betaltjänsten (299 kr/149 kr per månad) Thumbs-Up
 • Inga spel som limiterar Thumbs-Up
 • Har det bredaste utbudet av spel & sport Thumbs-Up
 • Bra vinster med långsiktigt tänk Thumbs-Up
Nackdelar
 • Lite mindre spelvolym thumbs down
 • Bara två personer som sköter allt = hög belastning thumbs down

Vi var i kontakt med en av NTBettings ägare (Henrik) med några funderingar. Han svarade på våra frågor inom bara några minuter.

Vi ser att speltipsen hos NTBetting sällan är på 1X2. Det verkar vara väldigt arbetade odds?

– Då vi inte sysslar med droppodds eller spel gjorda i ett labb (som vi brukar skoja om), så blir det naturligt att våra spel sticker ut. Våra bet-builders, gula kort-specialer och säsongsspelen är vårt signum – där allt är byggt på en djup förståelse, bred kunskap och enormt många timmar på statistik. Våra odds är matchbilds-baserade dvs att oddsen på vanliga 1×2 har sjunkit så mycket senaste åren. ”Edgen” vi har med sån djup kunskap sitter i de vi kallar ”nörd-oddsen”. Dessa finner du mycket i bet-builders så som inkast, insparkar, kort i olika halvlekar, frisparkar, offsides osv. Då vi vet exakt hur varje lag spelar och vad dem är bra på så bygger vi ett högre värde och totalodds på en bet-builder utifrån förväntad matchbild snarare än ett vanligt 1×2.

Ni verkar ha ett väldigt roligt community med mycket aktivitet på Discord. Kan du berätta om det?

– Ja, vi kände tidigt att vi ville skapa mer av en ”rörelse”, som ett jävligt sammansvetsat lag där alla strävar åt samma håll. Bra tugg, stöttning och framförallt där alla känner sig som en i gänget. Vårt mål var egentligen att det hela skulle kännas som ett stort kompisgäng som tjänar pengar tilllsammans och har grymt kul under tiden. Feedbacken vi har fått på discorden har varit fantastisk och vi är så tacksamma över stödet vi fått från våra prenumeranter.

När vi går genom er Instagram så ser vi snabbt stora vinster. Det verkar gå bra för NTBetting?

– Jo absolut det har gått grymt bra sen starten för tre säsonger sedan. Vi har växt oerhört mycket bara senaste året och fina resultat brukar generera fler prenumeranter. Sen är vi alltid extremt nog med att folk förstår vad Betting handlar om. Vi vinner långt ifrån alltid, vi har månader där vi går back(8 profit, 2 back denna säsongen) men är man tålmodig och förstår att betting inte är en spurt utan ett maraton så kommer man göra fina pengar med oss i längden. Vi är även grymt stolta över vår ROI över våra tre säsonger på 30,6%. Bara nu i år har drygt 600 av våra prenumeranter vunnit i snitt 50.000:- på säsongsspelet vi hade på Dodgers vinna division en på. Gör matten själv förstår du hur stor totalsumma våra prenumeranter tar från spelbolagen!

Vi ser avsaknaden av en Telegram-chatt för NTBetting?

Ja, vi finns endast på Discord just nu. Kanske kan bli Telegram i framtiden, också.


2. Young21 (7/10)

 • Kostnad: Cirka 599 kr/mån
 • Kanaler: Instagram och Telegram
 • Strategi: Genuina speltips av experter
 • Sporter: Främst fotboll, tennis & basket
 • Betyg: 7/10
 • Länk: Young21 på Instagram

Young21 påminner i mångt och mycket om NTBetting. Här är det genuina experter som sköter speltipsen. Även dessa experter har ett positivt resultat för alla sina bets. Vilket de gärna presenterar via sina kanaler.

Goda omdömen för Young21 verkar hagla in i deras DM. På Instagram kan du själv läsa äkta omdömen – eller snarare hyllningar – från deras medlemmar. Det råder ingen tvekan om att deras tjänst är populär och omtyckt.

Den stora skillnaden mellan NTBetting och Young21 är främst bettingcommunityt. Här får medlemmar ta del av alla speltips via Telegram där en-vägs-kommunikation gäller. Det går inte att diskutera tipsen eller interagera med andra medlemmar, tyvärr.

En liten nackdel med Young21 är att de har ett begränsat antal medlemmar. Nya medlemmar kan oftast ställas i en slags ”väntelista”. Vi funderade om det var ett försäljningsknep eller tekniska hinder som låg bakom. Enligt ägarna så handlar det främst om att alla deras medlemmar ska känna sig trygga med att inte bli limiterade av spelbolagen. Vilket låter helt rimligt och omtänksamt.

Ägarna bakom sidan verkar vilja hålla sig anonyma. Vilket vi inte riktigt kan förklara varför. På Instagram lägger de gärna upp material från deras liv, men alltid med blurrade ansikten. Ibland kan det leda till en känsla av att man sysslar med något kriminellt – trots att man är på helt rätt sida av lagen.

Har varit med i gruppen sedan dag 1 och måste säga att Young21 är helt sjuka i huvudet. Riktiga kungar som gör att vi alla vinner tillsammans i längden. Det känns som vi rånar spelbolagen. Stort tack!

– Skärmdump från Young21 Instagram från anonym medlem

Fördelar
 • Genomtänkta & statistiska speltips Thumbs-Up
 • Goda omdömen från tidigare/nuvarande medlemmar Thumbs-Up
 • Inga spel som limiterar spelare hos bettingsidor Thumbs-Up
 • Fina resultat & stora vinster Thumbs-Up
 • Behjälpliga spelguider & råd inom betting Thumbs-Up
Nackdelar
 • Väntelista för nya medlemmar thumbs down
 • Enbart en-vägs kommunikation från admins via Telegram thumbs down

Vi kom i kontakt med Young21 via Telegram. Vi ställde några frågor om deras community – och fick snabbt svar.

Vill ni berätta lite kort om ert bettingcommunity? Vilka är ni som ligger bakom Young21? Vad är ert syfte till exempel?

– Vi är två grabbar i 23-årsåldern som har jobbat med sportsbetting sedan vi var 18. Vi två sköter allt kring Y21, dvs. speldelning, Instagram, TikTok, etc. Dessutom samarbetar vi nära med flera andra sportsbettare och en programmerare som hanterar all kodning för våra modeller. Vi har tillsammans med vår programmerare utvecklat dessa modeller. Det är från dem som spelen som delas i premiumgrupperna kommer.

Vad är det som gör att Young21 står ut mot sina konkurrenter?

– Den största skillnaden skulle jag säga är kvaliteten på spelen vi delar. Sedan december 2023 har vi en ROI på +37% efter 332 delade spel i skrivande stund (juni 2024) i den vanliga premiumgruppen. Sådan ROI ser man inte någon annanstans. Även vår andra grupp med 200 spel/månad håller hög kvalitet.

När vi kollade in ert community så märkte vi snabbt att ni har en väntelista för att gå med? Varför har ni ett maximalt antal medlemmar? Hur lång tid tar det innan man kan släppas in?

– Ett maxtak på antal medlemmar har vi för att hålla limiteringsrisken låg samt att odds ska hålla längre innan de sjunker. Om 1000+ personer tar samma spel, till exempel, är risken betydligt högre att ens spelkonto blir limiterat än om endast 100 personer tar spelet. Vi har ett maxtak på endast 150 personer i vår mer exklusiva grupp, vilket har medfört att man sällan ser limiteringar i den gruppen, samtidigt som otroliga pengar görs. Majoriteten av oddsen håller i flera timmar dessutom. Varje månad frigörs enstaka platser till grupperna, så om man är snabb på bollen är det inte omöjligt att knipa en plats runt den 26:e varje månad. Det är först till kvarn som gäller, platserna brukar ta slut på mindre än 5 minuter.

Kommer era inkomster uteslutande från subscripstion eller har ni samarbeten med spelbolag/affilate?

– Inga samarbeten med spelbolag/affiliates såklart. Vi är spelbolagens största fiender, vi vill inte ha något med dem att göra (förutom att tjäna pengar på dem, såklart), och de vill inte ha något med oss att göra.

Har ni ett community där alla kommer till tals? Eller handlar det om en en-vägs-kommunikation för era medlemmar?

– Vi har inget ”community” på det sättet, men vår Instagram-DM är öppen, och vi brukar svara alla inom några dagar, oftast inom några timmar.


3. VikingBets (6/10)

 • Pris: Gratis
 • Kanaler: Instagram & Telegram
 • Strateg: Genuina speltips från experter
 • Sporter: Främst fotboll och esport
 • Betyg: 7/10
 • Länk: VikingBets.se

VikingBets är en tjänst som ger alla sina medlemmar gratis speltips. Vilket presenteras på deras Telegram-grupp. Där kan du gå med utan krav på betalning eller andra förpliktelser. Vilket självklart är kanon!

De finns även en annan avdelning hos VikingBets som de kallar för ”Inne Circle”. Vilket kanske låter mer exklusivt än var det är. Denna grupp är också gratis – men det krävs först att du kontaktar deras ägare. För medlemmar hos deras ”Inner Circle”-grupp så kan du förvänta dig kompletta spelguider och personlig hjälp.

Speltipsen är oftast välarbetade i ”Inner Circle”. Vi ser dock en skillnad på komplexiteten mellan de speltips som kommer ut i deras fria kanal och Inner Circle.

VikingBets lockar gärna nya medlemmar genom att bjuda på en flashig livsstil. Nästan på gränsen till överdriven. I deras flöden säljer de in en ”Marbella-känsla” med Porsche-bilar, klockor och lyxiga hotell. En del tycker säkert det är coolt – men det kan också ses som lite töntigt.

VikingBets har nischat sig lite inom E-Sport. Vilket självklart fångar upp en bredare publik av spelare. Vi saknar dock speltips från amerikanska sporter så som baseboll, basket eller amerikansk fotboll.

Kostnaden – eller snarare bristen på kostnad – är den främsta anledningen till att vi rankar VikingBets som nummer 3 på listan.

Hoppade in i gruppen och ryggade alla 21:00-matcher från CL. Alla satt. Jag är så tacksam att jag hittade gruppen. Har testat andra grupper som knappt gör någon vinst. Fortsätt med det ni gör!

– Skärmdump från VikingBets Instagram från anonym medlem

Fördelar
 • Helt gratis Thumbs-Up
 • Genomtänkta speltips Thumbs-Up
 • Hög aktivitet & daliga uppdateringar Thumbs-Up
 • Delar med sig av statistik & roliga memes Thumbs-Up
 • Fokus även på E-Sport Thumbs-Up
Nackdelar
 • Reklam för olicensierade spelbolag (Varning) thumbs down
 • Lite väl skrytigt innehåll på Instagram thumbs down
 • Enbart en-vägs kommunikation från admins via Telegram thumbs down

Vi var i kontakt med VikingBets ägare med några frågor. De besvarades av Jakob – VD, för VikingBets

Vill ni ge en kort beskrivning om vilka som ligger bakom VikingBets?

– Personerna bakom Viking Bets har varit i spelindustrin i många år, samlat mycket erfarenhet och bestämt sig för att arbeta på detta projekt tillsammans.

När vi kollade in ert community så verkar mycket handla om ”inner circle”. Vill ni berätta vad det handlar om? Vad kostar det till exempel att vara med i ”inner circle”?

– Inner Circle är en privat grupp där våra analytiker publicerar speltips inom ett flera olika sporter. Det kostar inget att gå med i Inner Circle.

Så hur tjänar ni pengar? Gör ni detta för att sjysta?

– Vi tar inte betalt för prenumerationer, men vi har samarbete med spelbolag och jobbar med affilates.

Varför bör man välja just VikingBets? Vad gör att ni står ut mot konkurrenter?

– Viking Bets sticker ut från mängden eftersom vi:
1. Har det mest professionella tillvägagångssättet när det gäller resultat, personal, erfarenhet och strategier
2. Inte tar betalt för prenumerationer
3. Erbjuder en komplett spelguide och individuell hjälp till varje Inner Circle-medlem


4. Bettingsyndikatet (4/10)

 • Kostnad: Cirka 999 kr
 • Kanaler: Instagram och Telegram
 • Strategi: Speltips & ”drop odds”
 • Sporter: Fotboll, tennis och basket m.m.
 • Betyg: 4/10
 • Länk: Bettingsyndikatet.se

Bettingsyndikatet erbjuder speltips – men har en teknologi som hela tiden hittar så kallade ”drop odds”. Det innebär att man hittar odds som har ett ”onaturligt” bra värde. Det är en tjänst som har ett bra syfte – men även sina nackdelar. Spelbolagen gillar inte denna jakt på sjunkande odds. Därför riskerar medlemmar som följer speltipsen från Bettingsyndikatet bli avstängda & limiterade från bettingsidorna.

Bet365 och Unibet är sidor som arbetar emot ett onaturligt spelande. De har program för att upptäcka när spelare tar för stor hjälp av droppade odds.

Även priset för att vara med i Bettingsyndikatet känns lite väl högt. Nästan en tusenlapp för att få speltips på sjunkande odds? Kanske vore värt det. Men att bli limiterad av spelbolagen gör tjänsten till närmast värdelös.

Vi har varit i kontakt med flera spelare som upplevt samma sak. De betalar för ett medlemskap, de sätter in pengar att spela med, och sedan blockerar spelbolagen deras konton. Inget som imponerar alls.

Något positivt är att alla kan gå med i ”Bettingsyndikatets Spelgrupp” helt gratis. Där delar de med sig av 5% av alla bettingtips som finns om du köper till ett abonnemang. Vilket gör det riskfritt att åtminstone få testa produkten.

Tack för all hjälp. Gick plus cirka 7500 kr och för mig som studernade på gymnasiet och spelar innebandy på hög nivå så finns inte tid till extra jobb. Låg cirka 3000 kr back innan jag följde era speltips. Är cirka 10k plus totalt nu.

– Skärmdump från Bettingsyndikatets Instagram från anonym medlem

Vi har fått kontakt med Bettingsyndikatet. Men de har valt att inte svara på de frågor som vi hade angående deras bettingcommunity.

Fördelar
 • Väldigt proffsigt upplägg Thumbs-Up
 • Möjligt att få 5% av alla speltips gratis Thumbs-Up
 • Speltips baserade på matematiska kalkyler Thumbs-Up
 • Verktyg som kan hitta extra spelvärda odds Thumbs-Up
Nackdelar
 • Flera spelare har blivit limiterade av spelbolag efter ryggat speltipsen (Varning ) thumbs down
 • Dyr tjänst thumbs down
 • Sysslar för mycket med drop odds thumbs down

5. Tipsaren (4/10)

 • Kostnad: Cirka 299 kr/mån
 • Kanaler: Endast hemsida
 • Strategi: Speltips inom trav & poolspel
 • Sporter: Fotboll, tennis m.m.
 • Betyg: 4/10
 • Länk: Tipsaren.com

Tipsaren är inte ett community likt de andra som vi jämfört. Detta är en tjänst med speltips för dig som är lite gammaldags. I stället för att erbjuda bettingcommunityn på Discord eller Telegram – så skötts allt på deras egen hemsida.

Där kan du själv välja om du vill prenumerera på deras tjänst – eller endast köpa enstaka speltips. Det är främst inom trav och Svenska Spels poolspel (så som Stryktipset, Europatipset m.m.).

Tipsaren är helt enkelt för den lite äldre spelaren. Här är det inte alls samma tempo och jargong som hos de communityn som finns på Telegram eller Discord.

Vår rekommendation för Tipsaren är att förnya sig. De verkar fortfarande leva krav i 2000- eller 2010-talet.

Fördelar
 • Simpelt & enkelt Thumbs-Up
 • Perfekt för dig som gillar trav & poolspel Thumbs-Up
Nackdelar
 • Väldigt begränsat utbud av speltips thumbs down
 • Omodernt thumbs down
 • Inga kanaler på Telegram, Instagram eller Discord thumbs down

6. Oddser (3/10)

 • Kostnad: 249 kr/mån för VIP-medlemskap
 • Kanaler: Endast hemsida
 • Strategi: Speltips från främst andra medlemmar
 • Sporter: Fotboll & trav
 • Betyg: 3/10
 • Länk: Oddser.se

Oddser är precis som Tipsaren ett community som är uppbyggt från deras egen hemsida. Det finns ingen chans att följa speltipsen och chattarna från Telegram eller Discord. Vilket kanske inte känns lite modernt som deras konkurrenter.

Sedan är deras forum inne på sidan inte speciellt aktivt. Det handlar mest om gratis – men inte speciellt utarbetade speltips. Vi ser ingen stor skillnad mellan att läsa gratis bettingtips på nätet – jämfört med att vara medlem hos Oddser.

Det positiva med Oddser är dock att tjänsten är gratis. Vilket gör det ganska riskfritt för dig att åtminstone testa tjänsten. Då kan du se om Oddser kanske täcker upp de önskemålet du har för ett nytt bettingcommunity.

Vårt betyg blir ganska lågt. För Oddser är faktiskt inte bäst på något. De ger dig gratis speltips – absolut. Men det är inget som du kan hitta enkelt via Google eller andra mötesplatser för odds & betting.

Fördelar
 • En helt egen mobil app Thumbs-Up
 • Speltips både från experter och andra medlemmar Thumbs-Up
 • Gratis community Thumbs-Up
 • Thumbs-Up
Nackdelar
 • Lite halvhjärtade speltips thumbs down
 • Svårt att förstå syftet med tjänsten thumbs down
 • För högt pris för deras VIP thumbs down

Innan du väljer!

Innan du börjar hos ett nytt community så är det en bra idé att jämföra och läsa tidigare erfarenheter. Normalt vis brukar de communityn med bra recensioner använda sig av deras hejarrop i sin marknadsföring. För att göra dig tryggare i dina val så kan du se hur tidigare medlemmar anser att tjänsten fungerar.

Här kan du se några tips för dig som letar efter ett nytt bettingcommunity i Sverige.

 • Få en överblick om vilka betttingcommunity som finns i Sverige
 • Jämför priser
 • Se historik av vinster & resultat
 • Leta efter recensioner eller omdöme från medlemmar
 • Jämför vilken typ av kommunikation eller chatt du föredrar

Andra forum för betting

Om du letar efter forum där diskutionerna stor i centrum – ja, då finns många sidor att välja mellan. I flera fall kan det vara en god idé att gå med i facebook-grupper för lagen du håller närmst hjärtat. Det finns forum i Sverige för alla som älskar Malmö FF eller Arsenal som ett exempel.

En bra idé är att gå till Twitter eller Facebook. Sedan använda sökfunktionen för att hitta grupper med relevans. Oavsett vilken sport eller liga det handlar om.

I Sverige finns även stora forum som handlar om sport. Här kan du se några av de sidorna som har störst forum för sport. Här ser du några exempel på sidor där sport och fotboll diskuteras flitig.

Avslutningsvis om bettingcommunityn & tipster

Det händer ganska mycket inne hos de bettingcommunityn som säljer speltips från experter. Därför kan vi komma att behöva uppdatera våra åsikter och omdömen med tiden.

Vi vill poängtera att vår granskning är baserad på både våra egna tester – men även intervjuer med både ägare och tidigare medlemmar.

Om ni har tillägg för att göra artiklen bättre och mer hjälpsam. Tveka in på att kontakta oss på Sportal.se. Vi hoppas kunna få så många perspektiv som möjligt när vi jämför tipsters och bettingcommunityn i Sverige.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar