Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 12 nov, 2018

Belgien – Island: Inför, laguppställningar & live stream

Erik Hamréns Island har rest till Bryssel för att ta sig an en riktigt tuff utmaning. Borta mot Belgien ska Island försöka ta sina första poäng i Nations League, även om sistaplatsen i gruppen är ett faktum. Läs allt inför matchen, från troliga startelvor till live stream.

Streama Belgien – Island

Vill du streama Belgien – Island direkt på nätet? Vi berättar du gör för att se matchen online. Matchen visas på CMore, och där kan du se matchen direktsänt.

Titta på din Belgien – Island live stream och se Erik Hamréns mannar försöka roffa åt sig minst en poäng.

Du kan titta på matchen direkt, men likväl kolla i efterhand. Det går att se Belgien – Island från valfri plattform, likt all fotboll och andra sändningar på CMore.

  • Match: Belgien – Island, Nations League, Division A, Grupp 2
  • Datum & tid: Torsdag 15 november, 20:45
  • Arena: Stade Roi Baudauin, Bryssel
  • Stream: CMore

Streama Nations League

Titta på Belgien – Island på TV

Vill du istället titta på Belgien – Island på TV? Den Tv-kanal som sänder matchen live är Sportkanalen, och där kan du alltså titta på matchen direkt. Saknar du Sportkanalen går det också bra att koppla din CMore-live stream till Tv:n med hjälp av exempelvis en HDMI-kabel

Trolig laguppställning, Belgien

Courtois
Alderweireld – Kompany – Vermaelen
Meunier – Tielemans – Witsel – Carrasco
Mertens – Lukaku – Hazard

Skador: –
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, Island

Halldorsson
Eyjolfsson – Arnason – Sigurdsson – Magnusson
Gudmundsson – Sigurjonsson – Bjarnason – Traustason
Sigurdsson
Finnbogasson

Skador: –
Avstängningar: –

Island spelar endast för äran

Erik Hamrén har haft det tufft sen han tog över Island, och är än så länge långtifrån lika lyckosam som nationens tidigare svenske förbundskapten Lars Lagerbäck. Sedan Hamrén tog över har Island spelat tre tävlingsmatcher, förlorat alla och åkt dit med målskillnaden 1–11.

En träningsmatch har man även spelat, där resultatet var bättre. Island ledde med 2–0 borta mot Frankrike fram till den 85:e minuten, då man släppte in två sena mål och endast fick oavgjort. Ett mycket bra resultat borta mot Frankrike, men man lämnade ändå med en bitter känsla.

Det är redan fastställt att Island kommer sist i sin grupp i Nations League, och nu spelar man bara för äran. Till Erik Hamréns försvar ska ändå sägas att han hamnade i en väldigt tuff grupp, tillsammans med Belgien och Schweiz. Men en sexmålsförlust mot Schweiz var ändå lite väl illa.

Belgien kämpar för att vinna gruppen, och står just nu på 6 poäng precis som Schweiz. Belgien har dock endast spelat 2 matcher, medan Schweiz spelat 3.

Speltips

Belgiens offensiv är allra högsta världsklass, och vi tror att den kommer att göra det svårt för Islands försvar som läckt mycket under Hamrén. Vi tippar ”Belgien gör mål i båda halvlekarna” till oddset 1.66 gånger pengarna på Bet365. Oddset var högre tidigare, men har sänkts och riskerar att sänkas mer innan avspark.

  • Tips: Belgien gör mål i båda halvlekarna
  • Odds: 1.66, Bet365 (odds från 16:39, 14/11/2018)

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar