Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 7 jun, 2017

Alexander Isak tackar nej till Sveriges landslag

När man pratar om Sveriges framtid gällande fotboll, så är det svårt att inte komma in på Alexander Isak. Denna spelare gick för ett tag sedan för en rekordsumma från Allsvenskan. Han lämnade då AIK för proffsklubben Borrussia Dortmund.

Alexander Isak har självklart även varit aktuell i Sveriges landslag. Där har han spelat flera landskamper med U19-landslaget. Han hade självklart förhoppningar om att kunna ingå i truppen som kommer att spela U21 EM i Polen senare i denna månad.

Han fick ingen förfrågan, och därmed inte ingå i Sveriges trupp. Detta kan ha påverkat hans val när han nu valde bort att delta i landslaget för U19.

borrussia dortmund isak

Mer fokus på sig själv

Alexander Isak är blott endast 17 år, men var ändå inte speciellt långt ifrån U21 landslaget. Frågan är nu om Alexander Isak tog nobben från U21, såpass negativt att han nu nobbar uppdragen han erbjöds från U19. Med allra största sannolikhet är det inte så.

Alexander Isak kommer istället att främst koncentrera sig på uppstarten i Borrussia Dortmund. Det väntar en händelseriksfull säsong i tyska Bundesliga, och förberelser är A och O för att få en optimal.

Informationen att Alexander Isak istället vill satsa på sin egen karriär går Claes Eriksson ut med till Aftonbladet.

Alexander Isak är heller inte uttagen när matchen mellan Sverige – Frankrike streamas live online

u21 logo

Sverige i U21 EM

Trots att inte Alexander Isak kommer att finnas med i Sveriges trupp för U21 EM, så har vi ändå höga förväntningar på Sveriges landslag. Det finns gott om andra unga spelare som vi tror och hoppas kommer försvara de svenska landslagströjorna.

Truppen står nu klar, och du kan läsa om den i vår guide.

Sverige i U21 EM – Trupp, matcher, grupp & info

Sverige kommer att spela sin första match redan 16 juni, kl 18:00. Den matchen spelar de mot England, och kommer bli ett styrkeprov på hur vårt svenska landslag står sig mot konkurrensen.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar