Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 11 dec, 2017

60 dagar kvar inför vinter-OS 2018 – Form för Sverige

Vi har börjat nedräkningen inför vinter-OS 2018 i Pyongchang på allvar. Nu återstår det endast 60 dagar innan invigningen ska påbörjas.

Så här 60 dagar före vinter-OS 2018 så kollar vi till tempen bland våra svenska medaljchanser.

Det finns mycket att se fram emot innan Vinter-OS 2018 schema & program ska påbörjas. Det är alltid bra att hänga med om man vill hålla sig uppdaterad med allt som finns att vänta.

Svenskar i form just nu

Vi kommer här att hålla fram några av våra svenska medaljhopp, och se vilka deltagare som håller god form just nu.

Vi tror helt klart att det kan regna ordentligt med medaqljer på våra svenskar under OS 2018 i Pyeongchang.

  • André Myhrer

På herrsidan inom alpint så har vi inte haft några säkra medaljer att räkna med sedan Ingmar Stenmarck. Nu kanske André Myhrer som kommer att hjälp Sverige med medaljskörden.

Hittills i säsongen så har André Myhrer visat goda resultat. Inte minst i helgen (den 10 december). Där plockade nämligen svensken hem ett broms i en världscupstävling i franska Val d’Isere.

Även Mattias Hargin visade att han kan åka fort. I samma tävling slutade Mattias Hargin på en 8:e plats. Kanske kan alpint på herrsidan bli roligare än vad vi kunnat ana.

Läs även: Sänd vinter-os 2018 via live stream

andre myhrer vinner guld

  • Charlotte Kalla

Under karriären för Charlotte Kalla så har det varierat kraftigt på resultat. På de senaste tävlingar så verkar hennes formkurva återigen slå i höjden. Hon har på de senaste tävlingar både vunnit, och placerat sig på bra slutresultat.

Det är heller ingen hemlighet att Charlotte Kalla nu är ett stort hot mot det norska skidåkorskorna. Nu håller vi tummarna stenhårt på att formen för Charlotte Kalla håller i sig till vinter-OS 2018

Utöver Charlotte Kalla kommer vi åka med flera sjysta skidåkare på damsidan. Stina Nilsson har blivit en allt mer given medaljtagare för varje år.

  • Sandra Näslund

Även det unga skicross-hoppet Sandra Näslund har visat upp en fin form inför OS 2018 i Pyeongchang. Hon vann premiären av världscupen i Val Thorens den 7 december.

Sandra Näslund är nu ett av de större medaljhoppen vi har i Sverige. Hon har visat flera gånger att hon är bättre än vad sina konkurrenter är. Detta om hon får hålla sig i god form, och inte har allt för hög press på sig.

  • Tre Kronor

Det svenska folket anser dock att vårt största medaljhopp finns inom ishockey. Efter att vi vunnit VM 2017 så har Tre Kronor mycket att bevisa.

Sverige har gång på gång visat upp att de har ett bra landslag. Oavsett om man använder sig av NHL-spelare eller inte.

Många verkar vara nöjda med den OS-trupp för Tre Kronor som presenterades tidigare under månaden.

Vi på Sportal tror att det är svårare att ta medalj inom ishockey under OS 2018 än vad många andra verkar tro. Däremot står det klart att Tre Kronor helt klart är ett bra medaljhopp vi har i Sverige.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar