Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 17 jul, 2020

Uppgifter: Malmö FF på väg att värva Markus Halsti

Markus Halsti på väg till MFF

Malmö FF har skadeproblem i mittförsvaret. Enligt uppgifter till Sportal är lösningen tidigare guldhjälten Markus Halsti, som ska vara på väg att skriva på för en återkomst i klubben.

I mitten av juni opererade Rasmus Bengtsson knät, och han väntas bli borta en stor del av säsongen. I cupsemifinalen mot Mjällby förra veckan tvingades en annan viktig mittback, Lasse Nielsen, att kliva av tidigt och hur länge dansken kommer att saknas är oklart.

I Bengtssons och Nielsens frånvaro är det Oscar Lewicki som fått kliva ner från mittfältet för att göra Anel Ahmedhodzic sällskap i mittlåset, men kanske inte länge till. Enligt vad Sportal erfar är Malmö FF nämligen väldigt nära att göra klart med tidigare guldhjälten Markus Halsti.

En källa med god insyn i klubben säger att MFF är måna om att få in en mittback i truppen snabbt och främst på kort sikt för att täcka upp under skadekrisen. Halsti, som är rutinerad och dessutom spelat i den ljusblå tröjan med framgång tidigare, ses både som en bra och som en enkel lösning. Finländarens kontrakt löpte i dagarna ut med Esbjerg, och Malmö skulle kunna ta in honom utan övergångssumma.

Halsti har dessutom spelat flera år ihop med Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson, vilket är ännu en aspekt som sägs förenkla övergången. Kontraktet Malmö har erbjudit 36-årige Halsti gäller säsongen ut.

Mittback och lagkapten i Esbjerg

Under sin tid i Malmö FF spelade Halsti både som defensiv mittfältare och som mittback, även som högerback ibland. Under åren i Esbjerg, där han bar lagkaptensbindeln, har han nästan bara spelat mittback.

Halsti spelade i MFF mellan 2008 och 2014, och vann under den perioden tre SM-guld. Sedan han lämnade klubben har han utöver Esbjerg även representerat DC United och FC Midtjylland.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar