Uppgifter: Malmö FF på väg att värva Markus Halsti

Markus Halsti på väg till MFF

Malmö FF har skadeproblem i mittförsvaret. Enligt uppgifter till Sportal är lösningen tidigare guldhjälten Markus Halsti, som ska vara på väg att skriva på för en återkomst i klubben.

I mitten av juni opererade Rasmus Bengtsson knät, och han väntas bli borta en stor del av säsongen. I cupsemifinalen mot Mjällby förra veckan tvingades en annan viktig mittback, Lasse Nielsen, att kliva av tidigt och hur länge dansken kommer att saknas är oklart.

I Bengtssons och Nielsens frånvaro är det Oscar Lewicki som fått kliva ner från mittfältet för att göra Anel Ahmedhodzic sällskap i mittlåset, men kanske inte länge till. Enligt vad Sportal erfar är Malmö FF nämligen väldigt nära att göra klart med tidigare guldhjälten Markus Halsti.

En källa med god insyn i klubben säger att MFF är måna om att få in en mittback i truppen snabbt och främst på kort sikt för att täcka upp under skadekrisen. Halsti, som är rutinerad och dessutom spelat i den ljusblå tröjan med framgång tidigare, ses både som en bra och som en enkel lösning. Finländarens kontrakt löpte i dagarna ut med Esbjerg, och Malmö skulle kunna ta in honom utan övergångssumma.

Halsti har dessutom spelat flera år ihop med Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson, vilket är ännu en aspekt som sägs förenkla övergången. Kontraktet Malmö har erbjudit 36-årige Halsti gäller säsongen ut.

Mittback och lagkapten i Esbjerg

Under sin tid i Malmö FF spelade Halsti både som defensiv mittfältare och som mittback, även som högerback ibland. Under åren i Esbjerg, där han bar lagkaptensbindeln, har han nästan bara spelat mittback.

Halsti spelade i MFF mellan 2008 och 2014, och vann under den perioden tre SM-guld. Sedan han lämnade klubben har han utöver Esbjerg även representerat DC United och FC Midtjylland.