Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 2 feb, 2018

Sarfo begärs häktad för våldtäkt mot barn

Malmö FF:s stjärna Kingsley Sarfo begärs nu häktad för våldtäkt mot barn.

Kingsley Sarfo gjorde succé för IK Sirius när klubben var tillbaka i Allsvenskan år 2017. Efter två mål i debuten borta mot Djurgården, fortsatte Sarfo att imponera. Sommaren 2017 lyckades Malmö FF landa ghananen, och MFF:s sportchef Daniel Andersson var då nöjd med sitt köp.

– Vi har följt honom under en längre tid, både i Superettan och i Allsvenskan, sade Daniel Andersson då. Någonstans under våren bestämde vi oss att vi var intresserade. Det känns väldigt bra att ha landat honom nu.

Men det har inte riktigt gått som tänkt för Kingsley Sarfo. Det började visserligen bra, med 8 matcher och 2 gjorda mål, men sedan har det gått utför, minst sagt.

I september 2017 begärdes Kingsley Sarfo häktad misstänkt för våldtäkt av barn, en misstanke som senare skrevs om till sexuellt utnyttjande av barn. Sarfo erkände umgänge, men nekade till brott.

Fansen demonstrerade mot spelaren

I samband med Sarfos häktning valde Malmö FF att stänga av spelaren tills vidare. För en knapp månad sedan hävde klubben dock sin avstängning av spelaren, med motiveringen att Sarfo fortfarande inte dömts för något. Hävandet bemöttes med starka protester från supporterhåll.

Tillbaka på träningsplanen bemöttes Sarfo av en banderoll med texten ”Med emblemet följer ansvar – Sarfo förtjänar ej vår himmelsblå tröja!”.

Häktad på nytt

Idag har Kingsley Sarfo begärts häktad på nytt. Denna gång rör det sig om fem fall av våldtäkter.

– Brottsrubriceringen är våldtäkt mot barn. Jag anser att även om man beaktar det förra fallet som ett sexuellt utnyttjande så är det här våldtäkt mot barn, säger Ola Lavie, åklagare.

Kingsley Sarfos advokat är av en annan åsikt:

– Överraskande och vi kommer givetvis att bestrida detta, säger Sarfos advokat Jan-Anders Hybelius.

Våldtäkterna ska ha ägt rum mellan den 1 mars 2016 och 10 juli 2017. Utöver dessa fem våldtäkter, är Sarfo alltså fortfarande misstänkt för sexuellt utnyttjande av barn sedan tidigare.

Under fredag eftermiddag hålls häktningsförhandlingarna.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar