Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 10 jan, 2018

Avstängde Sarfo snart tillbaka i träning

Malmö FF:s Kingsley Sarfo har varit avstängd av sin klubb i flera månaders tid. Enligt Kvällsposten är han snart tillbaka i träning.

I slutet av september greps Malmö FF:s mittfältare Kingsley Sarfo misstänkt för sexualbrott. Sedan dess har MFF inte låtit Sarfo varken träna eller spela med klubben. Men nu verkar det bli ändring på det.

Kvällsposten rapporterar att Malmö FF återigen kommer att låta Sarfo vara tillbaka i träning under torsdagen. Klubbens sportchef Daniel Andersson väljer att inte kommentera uppgifterna.
– Vad ska jag säga? Det blir inga kommentarer, säger Andersson. Vi kommunicerar via våra kanaler när vi har något att kommunicera.

Skrev på för Malmö förra sommaren

Kingsley Sarfo var en del av det IK Sirius-lag som 2016 vann Superettan, och även en del av det Sirius-lag som inledde Allsvenskan 2017. I Uppsalaklubbens första allsvenska match sedan 1974 gjorde Kingsley Sarfo två mål, när Sirius besegrade Djurgården på Tele2 Arena.

Efter en fortsatt succéartad vår för Sarfo, valde Malmö FF att köpa loss den lille ghananen under sommaren 2017. Priset ska ha legat på 13 miljoner kronor, plus en vidareförsäljningsklausul på omkring 25 procent.

I MFF blev det 8 matcher och 2 mål, innan Sarfo i september greps misstänkt för våldtäkt mot barn, en misstanke som senare har skrivits om till sexuellt utnyttjande av barn. Sarfo försattes kort efter gripandet på fri fot i väntan på sin dom – som än idag inte är fastställd – och Malmö FF stängde av spelaren från klubben tills vidare.

Men nu uppges Sarfo alltså vara på väg att göras tillgänglig för spel igen, vilket kan vara välbehövligt för laget då man sålt de tre ordinarie mittfältarna Anders Christiansen, Erdal Rakip och Jo Inge Berget.

Kingsley Sarfo har erkänt umgänge, men nekar till brott. Vid en fällande dom skulle Malmö FF kunna välja att bryta kontraktet utan att betala ut ersättning till Sarfo. Frias han däremot, kommer Sarfos kontrakt med klubben fortsatt gälla.

Anklagelserna mot Kingsley Sarfo i korthet

Det har hunnit bli ganska mycket skriverier kring Kingsley Sarfo. Detta trots att han inte spelat speciellt många matcher för Malmö FF. Istället har fokuset legat på anklagelserna kring våldtäkt och sexuellt utnyttjande av barn. Så här ser hela historian ut.

  • Under sommaren 2017 lämnade Kingsley Sarfo sin gamla klubb IK Sirius för att skriva ett kontrakt med Malmö FF. Kontraktet var värt runt 13 miljoner kronor.
  • Drygt 2 månader efter (i september 2017) greps Kingsley Sarfo av polisen i Malmö. Detta pga misstankar av våldtäkt mot barn.
  • Misstankarna om våldtäkt mot barn ändrades kort efter till misstankar mot sexuellt utnyttjande av barn.
  • Kinglsey Sarfo nekar till både våldtäkt och sexuelltt utnyttjande av minderårig. Dock erkänner han att det funnits ett sexuellt umgänge.
  • Kingsley Sarfo släpptes på fri fot, men väntar fortfarande på dom.
  • Malmö FF stängde av Kingsley Sarfo från både matcher och träningar.
  • Förundersökningen mot Sarfo beräknades klar runt julen 2017.
  • Drygt 4 månader senare funderar Malmö FF att återigen tillåta Sarfo att delta i matcher & träningar
  • Mycket tyder på att Malmö FF fått uppgifter kring att Kingsley Sarfo kommer frias helt i domen.
  • Döms Sarfo för brott så har Malmö FF rätt att bryta kontraktet. Frias han så gäller kontraktet fortfarande.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2477 Artiklar