Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 23 aug, 2019

Radetinac om stämplingen på Traustason: ”Ful men inte avsiktlig”

När Malmö och Djurgården ställdes mot varandra senast handlade mycket av eftersnacket om Haris Radetinacs fula stämpling på Arnór Traustason. Malmös Uwe Rösler kallade det en ”karriärhotande tackling”. På söndag möts lagen igen, i en seriefinal.

För drygt en månad sedan ställdes Djurgården mot Malmö på Tele2 Arena, i en ytterst viktig match i guldstriden. Matchen slutade 1-1, men efteråt var det något annat än resultatet som diskuterades mest frekvent.

Djurgårdens Haris Radetinac hade stått för en oerhört ful och dåligt tajmad tackling, som tvingade Arnór Traustason att kliva av. Malmös tränare Uwe Rösler var väldigt förbannad efteråt och beskrev incidenten som ”en karriärhotande tackling”, medan Traustason sa att han ”tänkte det allra värsta – att foten var av”.

Traustason blev borta från spel i några veckor, men gjorde nyligen comeback och startade både mot Falkenberg och mot Bnei Yehuda häromdagen. Han är alltså redo att spela och ni som väljer att streama Malmö – Djurgården kommer troligen att få se honom från start.

”Den kändes ful men det var inte avsiktligt”

Haris Radetinac pratade med Fotbollskanalen idag, och medger att tacklingen var ful:

– När jag såg reprisen kändes det som en ful stämpling, men det var inte avsiktligt och det är det viktigaste för mig. Jag läste också att inget gick sönder och att han var tillbaka snabbt och spelar nu matcher.

Många blev irriterade över tacklingen, och inte minst över det faktum att det inte blev någon avstängning för Djurgårdsspelaren.

– Folk får tycka och tänka vad de vill. Jag kan inte styra andra. Alla har sina synpunkter men de som känner mig vet hur jag är som person.

Haris Radetinac har själv drabbats av två korsbandsskador och vet hur påfrestande det är att tvingas hållas utanför spel.

– Jag har varit skadad länge och vet hur jobbigt det är mentalt med att göra en operation. Jag skulle aldrig önska det för någon annan. Jag är heller inte den enda i allsvenskan som varit med om det.

Radetinac är taggad inför matchen, och tycker att det viktigaste är att undvika förlust.

– Det viktigaste är att vi inte förlorar. Då håller vi dem fortsatt bakom oss. Vi känner oss starka och brukar vara bra mot Malmö, så det blir roligt.

– De är svårslagna hemma, men förra säsongen slog vi dem två av tre gånger och gjorde även i år det bra senast. Det gäller att få in känslan att vi måste prestera och ha en bra inställning för att kunna ta poäng mot MFF. Vi har ett bra lag och vi har bevisat det.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2477 Artiklar