Gustaf Rauer photo
Gustaf Rauer

- 7 feb, 2020

Mauricio Albornoz om framtiden och Allsvenskan 2020

Den före detta allsvenska mittfältaren tippar allsvenskan 2020, berättar om sitt bästa minne och talar ut om sin egen framtid.

De nya säsongerna i allsvenskan och superettan närmar sig med stormsteg och det finns fortfarande gott om tid för lagen att fylla på sina trupper inför säsongen. Transferfönstret innan tävlingsmatcherna drar igång 2020 är fortfarande öppet för de svenska lagen. Vi tog en pratstund med Mauricio Albornoz, en för närvarande tillgänglig spelare som kan finnas på tapeten för flertalet lag framöver.

”Lyckades inte få ut det bästa”

Syrianska spelar i Division 1 Norra säsongen 2020 tillsammans med Albornoz moderklubb Brommapojkarna efter att ha slutat sist i superettan 2019 med 25 poäng på 30 matcher. Han tittar tillbaka på en säsong där inte mycket gick vägen för sitt dåvarande lag.

– Vi fick inte ihop det helt enkelt. Vi fick inte ihop det till ett lag som kunde vara med och slåss om att vara kvar i superettan. Vi hade en chans nästan in i det sista och vi krigade på men vi lyckades inte få ut det bästa och smälta samman på något bra sätt. Det var egentligen där som vi åkte ut skulle jag säga, säger Albornoz till Sportal.

Utan klubb för tillfället

Sedan november förra året står spelaren utan en klubbadress sedan hans kontrakt med det dåvarande superettanlaget Syrianska gått ut. Han letar nu efter andra utmaningar och en ny klubb inom en snar framtid.

– Får se vad som händer. Inget är klart än iallafall, vi jobbar på det helt enkelt.

Tankar på vad han ska göra efter fotbollskarriärens slut finns, även om han känner att det är långt fram i tiden fortfarande.

– Nej nej, jag ska spela fotboll. Jag har massa kvar att ge och jag känner att jag kan blomma ännu mer. Så där är mitt största fokus att jag har mycket fotboll kvar att ge, säger Albornoz.

Nystartat företag i rullning

Den 31-åriga mittfältaren berättar för Sportal att han har påbörjat en ny karriär utanför fotbollen som nu är igång, men kan även se en framtid inom fotbollen också.

– Ännu har jag inte funderat på att bli tränare men jag har smått börjat en ny karriär och byggt upp ett företag vid sidan av som kommer att ta fart här så småningom som jag drog igång under året. Sedan kan det bli en fortsättning i fotbollsvärlden också. Det är inte helt klart vad jag kommer att göra när jag väl lägger av, men det är en bit kvar och jag känner att att jag inte behöver ”rusha” in i något ännu.

Albornoz fortsätter berätta om sitt nystartade företag som nu är aktiv, en verksamhet som med stor sannolikhet är en säkerhet för spelaren när denne väljer att lägga skorna på hyllan i framtiden.

– Företaget är ett fastighetsföretag som konverterar råvindar till lägenheter som jag har smugit igång med, men fotbollen är fortfarande det som är de viktigaste, säger han.

Bästa allsvenska minne

Albornoz är en meriterad svensk spelare som har bland annat spelat för klubbar som Brommapojkarna, IFK Göteborg och Sirius i allsvenskan. 31-åringen har gjort 159 allsvenska matcher i sin karriär där de allra flesta varit för moderklubben Brommapojkarna. Vilket är hans bästa minne i karriären på den allsvenska scenen?

– När vi lyckades säkra kontraktet nere i Halmstad 2013 med Brommapojkarna är ett stort minne, men även hela den säsongen då vi lyckades hålla oss kvar i allsvenskan.

Tippar Allsvenskan 2020

En ny svensk fotbollssäsong står snart för dörren och lagen börjar formas. Albornoz har spelat i IFK Göteborg och Sirius som båda är allsvenska lag 2020. Det är tydligt att han tror att det kommer att gå bra för sina före detta lag i år.

– IFK Göteborg känns verkligen på uppgång och känns väldigt spännande. Får dem till det så tror jag att de kan till och med kan vara en ”outsider” och vara med och slåss (i toppen) i alla fall, säger han och fortsätter med Uppsalalaget:

– Sirius känns som de har varit i en övergångsperiod här nu och nu tar de en ny fart med lite nytt folk och nya tränare. De känns spännande och de har många duktiga spelare. Jag vet inte vad deras mål är, men jag tror att Sirius kommer att spela allsvensk fotboll 2021 i alla fall. En elfteplats som förra året låter sannolikt.

”Göteborg där och utmanar”

Slutligen kommer vi till den avslutande frågan, vem tror Albornoz vinner allsvenskan 2020?

– Som det har varit det senaste decenniet så har Malmö FF varit favoriter varje år, så jag skulle säga att det är ett ganska ”safe” bet på dem. Annars är det väl Stockholmslagen (AIK, Djurgården och Hammarby IF) som är där och utmanar och IFK Göteborg kanske också.

Gustaf Rauer

Gustaf Rauer is an old Sportal veteran, who wrote on the site already between 2013 and 2015. After a few years of absence, he was back in the autumn of 2018, and became a welcome new addition. Gustaf has a broad area of ​​knowledge and follows more or less all football. He has previously written for Norra Skåne and Fotbolliblekinge.In addition to writing for Sportal, Gustaf Rauer studies journalism at Lund University. He is also a big Football Manager enthusiast.

127 Artiklar