Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 22 mar, 2021

Marcus Berg klar för IFK Göteborg – Snittålder höjs

Marcus Berg klar för IFK Göteborg – Snittålder höjs

IFK Göteborg har återigen dragit till sig en imponerade värvning inför Allsvenskan 2021. Näste man som blivit klar för klubben är Marcus Berg. Det stod klart på måndagen den 22 mars, då IFK Göteborg meddelande nyheten på sitt twitterkonto.

IFK Göteborg fortsätter med att höja snittåldern i sin spelartrupp. Värvningen av Marcus Berg – som är 34 år – är knappast den enda äldre spelaren som anslutit till klubben.

Att få in en landslagspelare i Allsvenskan är självklart en stor fördel inför kommande säsong. Det var 2007 som Marcus Berg senaste spelade i den blåvita matchtröjan. Nu är han tillbaka för att överträffa den målformen som fanns när han var yngre.

Många spelare över 30 år

IFK Göteborg har blivit en stor snackis i fotbolls-Sverige. Inget lag har någonsin fått värvat in såpass gamla – men meriterade spelare – som IFK Göteborg gör just nu. Säsongen 2021 kommer inte bli känd som en säsong där IFK Göteborg utvecklar nya och unga talanger. Tvärtom. Detta blir en skörd av de spelare som man uppfostrade för cirka tio år sedan.

Truppen innehåller flera stora hemvändare, samt en stor världsstjärna – Marek Hamsik. Det ger Roland Nilsson en stark – men mycket gammal trupp. Snittåldern ligger på ungefär 28,5 år. Vilket är högt i jämförelse med flera andra klubbar i Allsvenskan.

Här samlar vi alla spelare som är över 30 år som spelar i IFK Göteborg. Listan är lång – och har flera imponerande namn.

Äldre spelare i IFK Göteborg

 • Robin Söder, 30 år
 • Ole Söderberg, 30 år
 • Ioannis Anestis, 30 år
 • Jakob Johansson, 30 år
 • Tobias Sana, 31 år
 • Kolbeinn Sigthorsson, 31 år
 • Marcus Berg, 32 år
 • Sebastian Eriksson, 32 år
 • Marek Hamsik, 33 år
 • Pontus Wernbloom, 34 år
 • Mattis Bjärsmyr, 35 år

Inte plats för alla

Att en klubb – som hamnade på en 12:e plats i Allsvenskan föregående år – få in massor av stora stjärnor är väldigt tacksamt. Det är väldigt unikt att kunna locka till sig så många utlandsproffs inför en säsong. Det är ett bevis på hur anrik klubben är och hur viktig den är hos spelarna även efter att de lämnat IFK Göteborg.

Detta kommer göra IFK Göteborg till ett mycket starkt lag – med oerhört mycket rutin. Frågan är om deras trupp kommer kunna ta dem till ett SM-guld. Vi har tidigare tipsat på odds för vinnare i Allsvenskan 2021. Där har vi lagt med blåvitt bland de lagen som haar med toppen att göra.

Får Roland Nilsson till det bra i klubben – och många spelare inte känner att de gått i pension – så kan det bli riktigt bra. Vi får se hur långt det räcker med deras rutin och snittålder.

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
17 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1231 Artiklar