Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 mar, 2016

Malmö inleder mot mästarna Norrköping live stream

Förra säsongen bjöds vi på en gigantisk skräll, när Janne Anderssons Norrköping bärgade SM-guldet. Guldet var lagets första sedan 1989 och kom helt oväntat. Guldet säkrades i sista omgången, på just Swedbank Stadion, så det är ett Malmö FF som säkerligen är sugna på revansch på lördag.

Malmö FF får i år ikläda sig rollen som titelfavorit. Efter två raka allsvenska titlar misslyckades man förra året med att befästa sin position i toppen, och fick nöja sig med en femte plats. Efter att ha tagit laget till två raka Champions League-slutspel lämnade Åge Hareide klubben, och har i år ersatts av dansken Allan Kuhn, som närmast kommer från Aalborg.

Lagen har redan stött på varandra under försäsongen. Då rörde det sig om kvartsfinalmötet i Svenska Cupen som spelades på Malmö IP. Den gången var det skåningarna som drog det längsta strået, efter att det isländska nyförvärvet Vidar Örn Kjartansson gjorde matchens enda mål. Sedan dess har Malmö dessutom hunnit med att besegra Kalmar FF i semifinalen.

Lördagens möte är en bra chans för båda lagen att skicka ut ett statement, om att de kommer vara med och slåss om årets allsvenska titel.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1555 Artiklar