Gustaf Rauer photo
Gustaf Rauer

- 14 maj, 2020

Inför Allsvenskan 2020: Varbergs BOIS

Förra säsongen, Varbergs BOIS (2:a i Superettan):

Varbergs BOIS imponerade på många under superettan 2019. Laget visade prov på en lagmaskin under tränare Joakim Persson, kryddat med flera skickliga individuella kvaliteter. En spelare att lyfta fram är den ettrige anfallaren Astrit Seljmani som stänkte in hela 15 mål under säsongen och var en av dem som utmärkte sig mest.

Under fjolårssäsongen spelade Varbergs BOIS i superettan, en liga som de fajtades med den andra nykomligen till allsvenskan 2020 Mjällby AIF om att vinna. Laget blev efter många om och men 2:a i tabellen och fick 55 poäng. I deras sista match spelade de oavgjort 1-1 mot Mjällby AIF och gjorde att de slutade därmed på förstaplats i superettan på 57 poäng. Nu står de båda nykomlingarna i allsvenskan för ytterligare stora utmaningar i allsvenskan, en liga som är oerhört jämn på många sätt.

  • Snackisen: Klubbens raketresa från superettans bottenträsk till superettans topp och så småningom allsvenskan. En bidragande faktor är tränare Perssons förmåga att få ut maximalt ur sina spelare.

Inför säsongen 2020

Varbergs BoIS var inte tippade som en uppflyttningskandidat på förhand, men så blev det. Precis som Mjällby AIF är hallänningarna ett allsvenskt lag 2020 tillsammans med flera tuffa lag som kommer att bli svåra nötter att knäcka under årets gång. Laget är oerfaret på denna nivån och många spelare i truppen har endast spelat i de lägre divisionerna. Nu gäller det för de tongivande spelarna att lyfta ytterligare för att klubben inte ska riskera att det ska bli en kort sejour i allsvenskan för dem.

Under säsongen 2019 visade sig flera spelare från sin bästa sida, en syn som måste bli mer vanlig för Varbergs BOIS. När truppen scannas hittar vi flera mer kvalitativa karaktärer som kan komma att spela en stor roll under den kommande säsongen. Bland annat ser vi att Astrit Seljmani och Albert Ejupi samt Robin Tranberg, ett nytt ansikte i laget inför året, är dem som kommer att visa vägen för Varbergs BOIS 2020. Vi hittar även den sydafrikanska yttern Tashreeq Matthews som skrev på för klubben efter ett misslyckat lån i Helsingsborgs IF under fjolåret, en klubb han var utlånad till från tyska Borussia Dortmund. Varbergs BOIS kan få nytta av dennes fart och fläkt på kanten under säsongen som kommer. Trots detta tror vi att det kommer att bli ett år kantat av stora utmaningar för såväl spelare som för hela klubben. Vi tror att Varbergs BOIS kommer att få väldigt svårt att hålla sig kvar i allsvenskan och att de tillslut kommer att hamna på en femtondeplacering i tabellen efter att ha kämpat i motgång under en längre period.

  • Årets utropstecken: Den Malmöfostrade anfallaren Astrit Seljmani kom från spel i de lägre divisionerna till Varbergs BOIS och till ett lag som han kanske är den bästa spelaren i truppen för närvarande. Med sina 15 baljor på 27 matcher den föregående säsongen placerar han sig bland de målgladaste anfallarna i Sverige.

Inför säsongen 2020: Mjällby AIF

Rykten ut:

Astrit Seljmani;

Skyttekungen från Malmö har ryktats vara på gång tillbaka till Skåne inför säsongen. Seljmani, som gjorde 15 mål i superettan 2019, var enligt flera källor på väg till Helsingborgs IF men affären gick inte igenom. Är det största namnet som kan komma att gå till en större klubb inom en snar framtid.

Rykten in:

Samuel Nnamani;

En fysiskt stark anfallare som hade kompletterat den nuvarande besättningen bra. Den nu 24-årige nigerianen spelar för närvarande för AFC Eskilstuna men har ryktats bort från klubben då de spelar i superettan den nästkommande säsongen.

Potentiella/realistiska värvningar:

Elias Andersson;

Mittfältsspelaren spelade i klubben under 2018 och gick därefter till allsvenska IK Sirius för att ta nästa steg i sin karriär. 24-åringen har ett kontrakt som går ut efter detta året och hade varit en återvändare av stor kvalitet, även om det är ganska orealistiskt för närvarande.

Drömvärvning:

Tokelo Rantie;

I detta avseende har vi endast gått på Sydafrikaspåret mer än något annat, som Varbergs BOIS har gått efter den senaste tiden. Inga rykten har florerat kring spelarens återvändande till Sverige och är för närvarande utan en klubbadress. Vi anser att han hade varit en drömvärvning på flera sätt, både kvalitetsmässigt och namnmässigt.

Tips Allsvenskan 2020

Varbergs BOIS imponerade under fjolårssäsongen i superettan och har flera spelare som kan komma att spela en viktig roll för deras överlevnad i den högsta serien i Sverige. Vi tror dock att de har för få som sticker ut som kvalitetsspelare, trots deras goda kvaliteter som lag under Joakim Perssons strikta ledning. Hallänningarna kommer att hamna, efter flera om och men, på en femtondeplats efter att ha kämpat in i det sista.

Tips Allsvenskan 2020
1. Malmö FF
2. Hammarby IF
3. AIK
4. Djurgårdens IF
5. IFK Norrköping
6. IFK Göteborg
7. BK Häcken
8. IF Elfsborg
9. Helsingborgs IF
10.
11. Kalmar FF
12. IK Sirius
13.
14. Falkenbergs FF
15. Varbergs BOIS
16. Mjällby AIF

Gustaf Rauer

Gustaf Rauer is an old Sportal veteran, who wrote on the site already between 2013 and 2015. After a few years of absence, he was back in the autumn of 2018, and became a welcome new addition. Gustaf has a broad area of ​​knowledge and follows more or less all football. He has previously written for Norra Skåne and Fotbolliblekinge.In addition to writing for Sportal, Gustaf Rauer studies journalism at Lund University. He is also a big Football Manager enthusiast.

127 Artiklar