Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 16 apr, 2016

IFK Göteborg tar emot Kalmar FF – live stream

IFK Göteborg är fortfarande obesegrade efter tre omgångar av årets allsvenska. Efter två raka segrar mot Falkenberg och Häcken, kryssade man i förra omgången mot AIK.

Het Tobias Hysén

Publiken på Friends Arena bjöds då på en svängig och intensiv tillställning, som slutade med att lagen fick dela på poängen efter att ha spelat 3-3. Hemvändaren Tobias Hysén gjorde i matchen sitt andra och tredje mål för säsongen, och visade på nytt att han fortfarande håller allsvensk toppklass.

För Kalmar FF har säsongsinledningen inte varit lika positiv. Smålänningarna inledde seriespelet med två raka förluster, mot Jönköpings Södra och IFK Norrköping.

I förra omgången lyckades man dock ta säsongens första seger. Detta efter att man fått en drömstart hemma mot Elfsborg, och ledde med 3-0 efter bara en spelad halvtimme.

Den som trodde att matchen var punkterad hade fel. Elfsborg kom tillbaka, och reducerade i andra halvlek två gånger om. Men närmare än så kom man inte, och Kalmar kunde andas ut.

När Kalmar FF åkte till Gamla Ullevi förra säsongen, lyckades smålänningarna få med sig en poäng hem, efter att ha spelat 2-2. Detta vill IFK Göteborg försöka undvika på söndag, och istället ta alla tre poäng.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1714 Artiklar