Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 4 nov, 2016

Helsingborgs IF – Jönköping Södra: Superviktig match för HIF

Henrik Larsson har inte alls lyckats med att coacha Helsingborgs IF till framgång i år. Den gamle Helsingborgs-profilen har fått hård kritik, och nu gäller det verkligen.

Jönköping Södra är ett lag som ligger på en stabil plats, och kan bara klättra uppåt i tabellen inför matchen mot Helsingborgs IF. Frågan är om Jönköping främst prioriterar att klättra från 12:e till 11:e-plats, eller om de mest är intresserade av att ställa till det för Helsingborgs IF.

Scenariot som kan göra att Helsingborgs IF åker ur direkt ur Allsvenskan är om de förlorar mot Jönköping Södra. Dessutom ska Gefle vinna sin match mot Östersunds FK. Då går Gefle om Helsingborgs IF och tar den kvalplats som kan rädda laget kvar i Allsvenskan.

Avspark: kl. 15:00, den 6 november
Arena: Olympia
Visas hos: CMore & Unibet (vissa länder)

Vinna eller försvinna?

Inför sista matcherna i Allsvenskan 2016 så är många ögon riktade mot Helsingborg. Det är egentligen bara här det kan hända något som betyder något. Matchen mellan Helsingborgs IF och Jönköping Södra kan bli en riktig rysare.

Skulle laget från Småland vinna, då har Gefle IF allt i sina egna händer. Lyckas de då vinna mot Östersunds FK så petar de ner Helsingborgs IF till superettan. En bottenstrid kan vara minst lika intressant som en guldstrid.

Enda skillnaden är att det inte finns några vinnare i en bottenstrid, bara olika stora förlorare. En kvalplats är det som står på spel, men det är verkligen inga garantier på fortsatt spel i Allsvenskan för man når den. Hamnar man på kvalplats, så väntar hårda matcher mot ett lag i Superettan.

Då är det återigen vinna eller försvinna för något av lagen Gefle IF och Helsingborgs IF

Speltips

Vi tror att Helsingborgs IF kommer att ro hem segern i land. Nu gäller det verkligen, tar de inga poäng så riskerar de att göra hela deras stad besviken. Det är alldeles för mycket som Helsingsborgs IF kan förlora. Därför tror vi att alla helsingborgare kommer att komma superfokuserade till matchen mot Jönköping Södra.

  • Helsingsborgs IF vinner – 1.55
  • Oavgjort – 4.00
  • Jönköping Södra – 6.00

Sista omgången i Allsvenskan 2016

På söndag, den 6 november så kommer alla matcher i Allsvenskan att spelas på samma dag. Alla matcher startar klockan 3. Nedan ser du ett matchprogram med de matcher som avslutar säsongen 2016.

Sundsvall – Djurgården
Helsingborg – J-Södra
Häcken – Falkenberg
Östersund – Gefle IF
AIK – Kalmar FF
Elfsborg – Örebro
Malmö FF – Hammarby
Norrköping – IFK Göteborg

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar