Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 26 maj, 2016

Hammarby mot Gefle: Bottenmöte på Tele2 Arena

Hur kan du se Hammarby mot Gefle online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i Allsvenskan.

Två lag i kris

Det är ett riktigt krismöte som kommer spelas på Tele2 Arena på söndagseftermiddagen. Båda Hammarby och Gefle har underpresterat i säsongsinledningen, och behöver börja ta poäng för att ändra på sina tråkiga positioner i Allsvenskan.

Allra trögast har det gått för Gefle, som bara har skrapat ihop ynka fem poäng på elva matcher, och har -20 i målskillnad. Med det är man fast förankrade under nedflyttningsstrecket, och har bara Falkenbergs FF efter sig i tabellen.

Riktigt lika dystert är inte läget för Hammarby som ligger på kvalplats. Stockholmarna har skrapat ihop tio poäng på de inledande elva omgångarna, och har tre poäng upp till lagen på säker mark.

Hammarby, som gjorde en stabil säsong som allsvensk nykomling förra säsongen, är såklart långt ifrån nöjda med säsongsinledningen. Förväntningarna på säsongen har varit högt ställda, från såväl spelare som supportrar, så att man snart börjar klättringen uppåt i tabellen är ju såklart väldigt viktigt.

Sju raka utan seger

Hammarby är inne i ett riktigt dåligt stim för tillfället, och har gått sju raka matcher utan att ta en trepoängare. Trots det sa deras tränare Nanne Bergstrand att han inte är orolig över situationen klubben befinner sig i, efter den förlusten i förra omgången.

Då var det IFK Göteborg som visade sig vara för svåra för stockholmarna. Smedberg-Dalence stod för ett mål och en målgivande passning för Blåvitt när man gick fram till en 2-0-ledning. Det hjälpte inte för Hammarby att man reducerade i matchens 87:e minut, utan man tvingades åka hem tomhänta från Göteborg.

Gästernas mål gjordes av Saevarsson, som nickade in Melker Hallbergs inlägg.

En enda seger

Gefle har på de inledande elva omgångarna bara tagit en enda seger. Den tog man redan i den andra omgången, när man gästade GIF Sundsvall på Norrporten Arena.

Sedan den segern har Gefle bara tagit en poäng, på nio matcher. Den poängen tog man när man spelade 0-0 hemma mot Östersund SK. Sedan dess har man alltså radat upp idel förluster.

I förra omgången var det AIK som tog alla tre poäng mot Gefle. Ensam målgörare blev Alexander Isak, som nickade in det matchavgörande 1-0-målet för stockholmarna.

När spelas matchen mellan Hammarby och Gefle?

Matchen i Allsvenskan mellan Hammarby och Gefle spelas klockan 15:00 söndagen den 29 maj.

När Hammarby och Gefle möttes på Tele2 Arena förra säsongen var det hemmalaget som tog alla tre poäng. Hammarby vann komfortabelt mötet med 3-0. I sluttabellen slutade Gefle på tionde plats, tre poäng före Hammarby.

På söndag har båda lagen ett väldigt stort behov att ta poäng. För Hammarby är det ett gyllene läge att bryta sin dystra svit utan segrar. Förlorar Gefle på söndag ser läget allt mer hopplöst ut under nedflyttningsstrecket.

Bet365 Live Streaming

Bild: Arild Vågen

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1549 Artiklar