Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 30 jun, 2012

Häcken är en jättetuff motståndare

Med Waris Majeed och Rene Makondele i spetsen har Häcken öst in mål på hemmaplan i år. Sedan 11 juni har laget varit igång med träningarna och under gårdagens träning deltog 26 spelare.

– Det känns skönt att komma igång efter uppehållet, det känns väldigt bra, säger Häckens lagkapten Mohammed Ali Kahn till Häcken-TV.

Häcken spelade sitt genrep mot danska Lyngby i måndags, en match som slutade 4-3 till danskarna.

– Vi släpper in fyra mål den matchen, så vi fick inte med oss någon jättebra känsla därifrån. Men vi har träningar sedan dess där vi har fått upp självförtroendet, så det börjar kännas bra, saker och ting börjar komma på plats igen. Det blir nog en bra match imorgon (läs: idag), säger Ali Kahn.

Häcken ligger med sina 20 poäng på fjärde plats i tabellen, jämfört med Sundsvalls tolfteplats med 13 poäng.

– Sundsvall är ett spelskickligt lag, de gillar att fylla på med mycket folk inne i boxen så det gäller att hålla koll på spelarna, säger Mohammed Ali Kahn.

Sundsvall förlorade sitt genrep mot Gefle i måndags med hela 3-0, vilket gav tränaren Sören Åkeby en hel del att fundera över. Laget kommer till Rambergsvallen med en näst intill skadefri trupp, anfallaren Emil Forsberg är tillbaka från sin skada som han ådrog sig i säsongsinledningen i matchen mot Djurgården. 

– Häcken är en jättetuff motståndare som öst in mål på sin hemmaplan. Det gäller att ha hög prioritet på försvarsspelet och att ligga rätt så de inte sticker in bollen bakom oss. Sedan får vi hålla koll på deras vassa omställningar och försöka vara lite bollförande och inte tappa boll på fel ställe, då kan vi nog få med oss några poäng hem, säger Åkeby på klubbens hemsida.

I Häcken saknas Jonas Henriksson, Daniel Forsell och Domenic Chatto (avstängd).

Häckens startelva mot Lyngby 25/6:

Målvakt: Christoffer Källqvist

Försvarare: Kari Arkivuo, Mohammed Ali Khan, Mattias Östberg, Tom Söderberg

Mittfältare: Oscar Lewicki, Josef Elvby, Björn Anklev, Andreas Drugge, Rene Makondele

Anfallare: Waris Majeed

Avbytare: Jesper Westermark, Emil Wahlström, Dominic Chatto, Joel Johansson, Tibor Joza, David Marek Frölund, Leonard Zuta, Jonas Bjurström, Andres Vasquez

 Sundsvalls startelva mot Gefle 25/6:

Målvakt: Oscar Berglund

Försvarare: Patrik Rikama-Hinnenberg, Stefan Ålander, Marcus Danielsson, Fredric Jonson

Mittfältare: Roger Risholt, Fredrik Holster Simon Helg, Emil Forsberg, Michel Pires

Anfallare: Johan Eklund

Avbytare: Niclas Larsson, Pa Dibba, Robert Lundström, Patrik Broman, Granit Buzuku, Joakim Nilsson.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar