Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 20 maj, 2016

Gefle mot AIK: Gefle behöver poäng mot AIK

Hur kan du se Gefle mot AIK online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i Allsvenskan.

Ligger under strecket

Inför måndagens möte ligger Gefle fast förankrat under nedflyttningsstrecket, efter att laget bara samlat ihop fem poäng på de inledande tio omgångarna.

Detta innebär att avståndet upp till kvalplatsen är fem poäng, och avståndet upp till säker mark i tabellen är ytterligare två. Det råder alltså ingen tvekan om att Gefle behöver börja plocka poäng i Allsvenskan.

Fem raka förluster

Gefle har inför mötet mot AIK åkte på fem raka allsvenska nederlag i rad. Som om inte detta var illa nog har de flesta av dessa nederlag varit med ganska klara siffror.

I förra omgången var det Örebro som besegrade Gefle, på Gavlevallen. Matchen inleddes i ett väldigt högt tempo och båda lagen visade att man verkligen gick för alla tre poäng. I de inledande minuterna skapade Gefle på farliga lägen, genom Dioh Williams och Johan Oremo, men man lyckades inte förvalta något av dessa lägen.

Istället kunde Örebro sticka upp i den sjätte minuten och ta ledningen genom Karl Holmberg. Trots att Gefle gjorde en ganska bra match, och hade flera lägen att göra mål, kunde ändå Örebro vinna matchen med klara 4-0. Det var tydligt i matchen att Gefle för tillfället inte är ett lag med flyt.

Förra säsongen slutade Gefle på tionde plats i Allsvenskan, och hamnade långt över nedflyttningsstrecket. Denna säsong ser ut att bli tuffare för Gefle, och man får nog ställa in sig på att vara med i bottenstriden i år.

Jagar topplagen

För AIK ser det lite ljusare ut. Vid seger mot Gefle har stockholmarna chansen att haka på uppe i tabelltoppen, men tappar man poäng riskerar man dock att tappa kontakten med lagen ovanför sig.

Det har på sistone blåst ordentligt kring AIK, sedan man valt att sparka tränaren Andreas Alm för att istället återanställa Rikard Norling. Norling fick en drömstart på sin andra sejour i klubben, när hans lag besegrade bittra rivalen Djurgården med 2-0 hemma på Friends Arena.

AIK slutade förra säsongen på tredje plats i Allsvenskan, fem poäng bakom IFK Norrköping. Målsättningen med säsongen är såklart att vara uppe och slåss i den absoluta toppen, men man lär få svårt att matcha lag som IFK Norrköping och Malmö FF.

När spelas matchen mellan Gefle och AIK?

Matchen i Allsvenskan mellan Gefle och AIK spelas klockan 19:00 måndagen den 23 maj.

När Gefle och AIK möttes förra säsongen var det stockholmarna som var det bästa laget, och inkasserade maximala sex poäng från de två mötena. När lagen möttes på Gavlevallen tog AIK alla tre poäng, efter att man vunnit med 2-1.

AIK är klara favoriter att vinna även detta möte mot Gefle. Vi har på sistone fått se ett blekt Gefle som haft svårt att få med sig poäng. Detta borde AIK kunna utnyttja.

Bet365 Live Streaming

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar