Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 28 jul, 2019

EXTRA: Hamad var på Tunavallen – återkomst till Hammarby nära?

Jiloan Hamad satt på Tunavallens läktare igår, och såg sin tidigare klubb Hammarby köra över AFC Eskilstuna med 6-1. Återkomst nära?

Hamad på plats på och utanför Tunavallen

Hammarby stod igår för ännu en överkörning av en allsvensk motståndare. Efter 6-2 mot Falkenberg och 5-2 mot Elfsborg var det denna gång AFC Eskilstuna som fick kapitulera, efter att Hammarbys offensiva kvartett fört laget till seger med 6-1.

På läktaren satt Jiloan Hamad, som är kontraktslös efter att ha brutit med sydkoreanska Incheon United FC för en knapp vecka sedan. Flera foton på Hamad där han poserar med supportrar utanför Tunavallen i samband med matchen florerar på nätet.

Att Hammarbys sportchef Jesper Jansson har regelbunden kontakt med sin tidigare spelare är ingen hemlighet, och ryktena om en återkomst till ”Bajen” minskar knappast av dessa uppgifter.

Gjorde två år i Hammarby

Jiloan Hamad skrev senast på för Hammarby inför säsongen 2017, men fick det inte riktigt att lossna under sitt första år i den grönvita tröjan. Våren 2018 spelade han däremot fantastisk fotboll och var oerhört nära att komma med i Janne Anderssons VM-trupp. Hamad fick dock nöja sig med ett samtal från förbundskaptenen, som förklarade att han var oerhört imponerad av vad mittfältaren visat upp.

Hamad blev knäckt av att missa VM-truppen och hade sedan svårt med motivationen, och likt resten av laget dalade hans prestationer under hösten. Vid årsskiftet till 2019 gick Hamads kontrakt med Hammarby ut, och han skrev på för sydkoreanska Incheon United.

Ersätter Tankovic?

Allsvenskans kanske bäste spelare just nu är Muamer Tankovic, som på de fyra senaste matcherna stått för tre mål och tre assist och dessutom toppar seriens poängliga. Jesper Jansson har sagt att det är förvånansvärt tyst kring Tankovic, men storklubbarna i Europa har fortfarande en månad på sig innan övergångsfönstret stänger.

Det är långtifrån omöjligt att Tankovic lämnar Hammarby i sommar, och i så fall ligger nog ett kontraktsförslag redo och bara väntar på Jiloan Hamads underskrift.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar