Ett aggressivare AIK

Inför Frölunda – AIK:

Nedsläpp: 19:00

Arena: Scandinavium

TV: Canal Plus

Bäst odds på Frölunda: 1,55 hos bwin

Bäst odds på oavgjort: 5,13 hos Betfair

Bäst odds på AIK: 4,85 hos Betfair

————————————————————————————–

AIK hade det tufft i elitseriepremiären mot Linköping. Mot Frölunda på tisdagskvällen siktar AIK på ett mer aggressivt spel.

– Ni kan förvänta er ett aggressivt spelande AIK. Vi måste hålla tätt bakåt i första hand och sätta de chanser som vi skapar framåt, säger AIK-backen Stefan Johansson till klubbens officiella hemsida.

I matchen mot Linköping hade AIK långa perioder stora problem och resultatet 1-5 speglade matchbilden. Trots det vill Johansson ta med delar av spelet inför fortsättningen av säsongen.

– LHC var väl lite hetare än oss när det drog ihop sig i tredje perioden. Men spelet som vi visade upp under stora delar av första perioden tycker jag att vi kan ta med oss till matchen mot Frölunda. Det är så vi vill spela, både på hemmaplan och bortaplan.

Tunga back-skador i Frölunda

Även Frölunda hade en deppig premiär. Slutsiffrorna i matchen mot Timrå skrevs till 2-6 tränare Kent Lill-Kenta Johansson vet vad som måste förändras inför matchen mot AIK.

– Vi måste komma åt motståndarna bättre och spela närmare varandra i femmorna. När laget blir för långt och vi inte kommer intill ser det trögt ut. Vi måste spela tätare tillsammans, säger han till klubbens officiella hemsida.

Backarna Ville Mäntymaa och Henrik Tömmernes är skadade och kommer inte till spel i kvällens match. Det öppnar upp för en elitseriedebut.

– John Klingberg kommer att få känna på hetluften och vår förhoppning är att han ska klara av det. Det har sett väldigt bra ut på försäsongen och han är värd den här chansen, säger Johansson.