Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 22 okt, 2012

En seger mot Gais bäddar för bra avslutning

Gais har redan åkt ur Allsvenskan trots att fyra omgångar återstår. Mot Djurgården ikväll kommer laget säkerligen att slåss för att bevara hedern – det är någonting som Kasper Hämäläinen är beredd på.

GAIS kommer säkert att göra sitt bästa och spela för äran, men den här matchen ska vi gå ut och vinna. Vi har tränat bra under den här veckan och det ser bra ut överlag. Efter att vi haft en sämre period så känns det viktigt att börja vinna igen. Får vi en vinst mot GAIS bäddar det för en bra avslutning av säsongen så att vi når de tabellpositioner vi strävar efter, säger han till klubbens hemsida.

– Gais kommer säkert att kämpa hårt för att göra poängkassan lite större så vi kommer att få jobba häcken av oss för att ta kontroll på matchen. Lyckas vi med det kan vi göra det vi är bra på och undvika att det blir någon panikfotboll, avslutar Kasper.

Efter en svag period av Djurgården finns det fortfarande en teoretisk risk att laget kan tvingas kvala i höst. Men Hämäläinen ser bara uppåt i tabellen.

– Tabellplaceringen är självklart viktig. Nu har vi haft två år då vi har kommit på tionde- och elfteplats så självklart vill och ska vi komma högre upp i år. Sen blir det ju också mer pengar till föreningen ju högre upp vi kommer, så det är även viktigt rent ekonomiskt. Det är så jämnt ovanför oss nu och med ett par vinster kan vi komma upp ganska mycket i tabellen. Så det är viktiga poäng som står på spel nu.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar