Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 31 okt, 2018

Djurgården – IFK Göteborg: Inför, laguppställningar & live stream

Djurgårdens IF tar emot IFK Göteborg på Tele2 Arena, i en match som handlar mer om prestige än om att jaga någon särskild placering i tabellen. Läs allt inför matchen mellan dessa två allsvenska historiska storklubbar.

Streama Djurgården – IFK Göteborg

Om du vill streama Djurgården – IFK Göteborg online så behöver du veta att den tjänst som visar matchen live är CMore, och där kan du således se matchen.

Skapa ett konto på CMore – där du kan se alla matcher från Allsvenskan – välj att titta på Djurgården – IFK Göteborg, och se matchen direkt.

Det går att se matchen från valfri plattform – mobil, dator, surfplatta eller TV.

  • Match: Djurgårdens IF – IFK Göteborg, Allsvenskan
  • Datum & tid: Onsdag den 31 oktober, 19:00
  • Arena: Tele2 Arena, Stockholm
  • Stream: CMore

Streama Allsvenskan

Streama GIF Sundsvall – Hammarby

Titta på Djurgården – IFK Göteborg på TV

Planerar du att titta på Djurgården – IFK Göteborg på TV är kanalen du ska ratta in C More Live 2. Där visas matchen direktsänt, och du kan se den från och med avsparkstiden 19:00.

Saknar du kanalen går det även att koppla in matchen från datorn med hjälp av en HDMI-kabel, så att du trots allt kan kolla matchen från Allsvenskan på TV-skärmen.

Trolig laguppställning, Djurgården

Vaiho
Une Larsson – E. Johansson – J. Olsson – Augustinsson
Bärkroth – Ulvestad – Walker – Eddahri
Badji – Mrabti

Skador: Andreas Isaksson
Avstängningar: Niklas Gunnarsson, Marcus Danielsson

Trolig laguppställning, IFK Göteborg

Dahlin
Salomonsson – Starfelt – Boo Wiklander – Wernersson
S. Ohlsson – Erlingmark – Oldrup Jensen – Karlsson Lagermyr
S. Abraham – Kharaishvili

Skador: André Calisir, Robin Söder, Tobias Hysén
Avstängningar:

Två av Allsvenskans stora besvikelser

Djurgården och IFK Göteborg är två stora besvikelser i Allsvenskan 2018. Djurgården har sålt av sina anfallare utan att ersätta dem, vilket gjort laget mycket uddlöst framåt. Som lagkaptenen Jonas Olsson frustrerat sammanfattade situationen i CMore härom månaden: ”Det är svårt när man bara har en forward och en ytterback i hela truppen. Vi har sex mittbackar och sex yttrar, så det finns ingen balans”.

Huruvida en lagkapten bör uttala sig offentligt på det där sättet går verkligen att diskutera, men Olsson hade definitivt en poäng i vad han sade. Djurgårdens trupp är mycket obalanserad, och laget har inte lyckats följa upp fjolårets fina fjärdeplacering.

IFK Göteborg har gjort en mycket svag säsong. Laget riskerade länge att dras in i bottenstriden, men det är ingenting man behöver oroa sig för längre. Nu handlar det bara om att göra en så pass bra säsongsavslutning som möjligt, för att gjuta hopp i laget inför nästa säsong.

Göteborg har de två senaste matcherna testat att spela 4-4-2, vilket slutat i seger mot Brommapojkarna och förlust mot GIF Sundsvall. Det återstår att se om Poya Asbaghi fortsätter med 4-4-2, eller om han återgår till sin vanligtvis föredragna trebackslinje.

Speltips

Djurgården står utan två av sina ordinarie försvarare, och Jacob Une Larsson väntas kliva ut som högerback medan Erik Johansson kliver ned från den centrala mittfältspositionen – där han var så framgångsrik – för att återigen spela mittback.

Formen är mycket svag för Djurgården. Laget har inte vunnit sedan den 22 september, och står på fem raka matcher utan seger. Göteborg har väl inte direkt heller någon formkurva att skryta om, men tog åtminstone en efterlängtad seger mot Brommapojkarna för en dryg vecka sedan.

Vi känner att det är två lag utan spets och utan mycket att spela för som möter varandra, och tycker att krysset ligger nära till hands. Till hela 4 gånger pengarna, på Bet365, hugger vi direkt.

  • Tips: Oavgjort
  • Odds: 4.00, Bet365

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar