Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 23 maj, 2012

Det blir extra laddat i kväll

Norrköping har haft två riktigt tunga förluster i de senaste matcherna. Mot Häcken spelade försvaret katastrofalt och laget fick en 6-0 förlust i baken, och i senaste matchen mot AIK tappade man en 2-0 ledning till 5-2. I kväll blir sista matchen innan EM-uppehållet och motståndarlaget stavas Åtvidaberg.

– Det är en laddad match. Det är ju ett derby och resultaten har verkligen inte gått med oss den senaste tiden, så vi är extra angelägna att visa publiken vad vi kan prestera, säger Norrköpings mittback David Wiklander till Sportal.se.

– Jag kommer ju inte från stan, men när vi mötte Åtvidaberg i en träningsmatch tidigare i år kände jag definitivt av rivaliteten. De är ett Linköpingslag, och Norrköping och Linköping har alltid tävlat mot varandra. Det vore skönt att gå på uppehåll med tre poäng, men framförallt är det viktigt för vårt självförtroende att vi gör en bra prestation, fortsätter han.

David Wiklander menar också att det är en stor fördel att det är hemmamatch.

– Det var bara en vecka sedan vi vann med 3-0 mot Örebro på Parken. Där vet vi att vi är starka, och det är nästan slutsålt nu så det ska bli jättekul med mycket folk. I kväll ska vi bevisa för våra supportrar att vi är bra, tillsammans med oss blir dem som vår tolfte spelare.

I morgon spelas de resterande matcherna av den tolfte omgången innan det blir uppehåll för EM. De allsvenska matcherna drar åter igång den 30 juni.

– Självklart känns det i kroppen att det har varit ett tufft spelschema hittills. Men jag tycker bara det är skönt att spela många matcher, det är kul. Vi har spelat många gräsmatcher också, de sliter inte lika mycket som plastgräset, säger David Wiklander.

Både Norrköping och Åtvidaberg ligger på 16 poäng vardera, men Åtvidaberg har bättre målskillnad. I senaste matchen vann laget mot Kalmar med hela 3-0, vilket tog dem upp till en sjätteplats i tabellen.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar