Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 15 okt, 2012

Det är klart vi är besvikna

Loret Sadiku har fått sitt stora genombrott i Allsvenskan den här säsongen efter flytten från IFK Värnamo, men de senaste månaderna har han tvingats följa Helsingborgs framfart från sidlinjen.

En lös benbit i höften tvingade Sadiku till ett ingrepp tidigare i höst och mycket talade då för att säsongen skulle vara över. Men 21-åringen har känt sig väldigt pigg den senaste tiden och hoppas nu på comeback innan den sista omgången.

– Det har varit tufft så klart. Jag gjorde en operation i ena ljumsken där en benbit i höften skulle tas bort. Nu är jag på väg tillbaka och jobbar med rehabiliteringen, säger Sadiku till Sportal.se.

– Just nu känns det jävligt bra faktiskt och det känns som att jag har tagit stora steg den senaste tiden. Det är klart att man siktar på det som känns rimligt och just nu hoppas jag på att kunna spela de sista matcherna den här säsongen.

Sadiku slog igenom i Helsingborg redan i våras och tog en ordinarie plats i mittlåset under Conny Karlsson. När Åge Hareide tog över flyttades Sadiku upp i banan till den mittfältsposition har föredrar.

– Det har känts väldigt bra. Jag kom från Superettan inför den här säsongen men har trots det fått spela nästan alla matcher från start förutom när jag varit skadad.

Men det har inte blivit samma framgångar för Helsingborg som klubb den här säsongen. Ganska tidigt stod det klart att det skulle bli svårt för skåningarna att försvara sitt SM-guld.

– Det är klart att vi är besvikna. I början av säsongen ledde vi många matcher men tappade ledningen. Vi kryssade väldigt mycket på hemmaplan. Samma sak hände under hösten, både mot Elfsborg och AIK.

Gör Helsingborg en riktigt bra avslutning kan klubben blanda sig i kampen om Europaplatser till nästa säsong.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar