Det är ingen gräsplan vi spelar på

Malmö FF hade stått som svenska mästare om de hade vunnit mot AIK eftersom Elfsborg spelade 1-1 hemma mot Åtvidaberg, men de var aldrig i närheten av att vinna idag.

– Det är klart det är tungt med tanke på att de bara kryssade, vi gjorde inte vårt jobb här. Men AIK är starka. De har värvat tungt nu inför Europa League och slutspurten samtidigt som vi egentligen bara har tappat spelare. Vi har kämpat oss igenom hela allsvenskan och det är stort av oss att ha kunna kämpa om guldet in i det sista. Med tanke på allt så borde vi vara nöjda, säger Jiloan Hamad till C More direkt efter matchen.

MFF kom aldrig riktigt upp i sin vanliga klass, i stället ångade AIK på och spelade stundtals ut gästerna.

– Jag brukar aldrig skylla på sånt men det är ingen gräsplan vi spelar på. Det är jävligt jobbigt, man halkar, det blir mycket långa bollar eftersom man inte vågar spela den på marken. AIK vinner varenda andraboll och var helt enkelt bättre än oss idag, konstaterar Hamad.

– Elfsborg, det är bara att gratulera. De har lirat i allsvenskan väldigt länge och hade en period i början av säsongen där de tog massa vinster och ryckte ifrån. De spelar fin fotboll men jag har sett andra som spelar bättre fotboll. De är effektiva och har haft marginalerna på sin sida. Det är det som gör ett mästarlag.