Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 18 maj, 2012

De spelade ut oss fullständigt

Petrit Zhubi hade en riktig otursstart i Allsvenskan i år, med både allvarliga sjukdomar och skador.

– Först åkte jag på lunginflammation precis vid starten. Därefter drabbades jag av en lårskada, sedan en bukskada. Det gick inte min väg, berättar han för Sportal.se.

Petrit Zhubi har spelat i totalt sex matcher i år. I mötet mot Djurgården förra lördagen räddade han en poäng till Åtvidaberg efter sitt mål i den 86:e minuten, och i senaste matchen mot Syrianska startade han för första gången. Åtvidaberg vann med 1-0 och Petrit Zhubi fick fin kritik efter sitt spel på högerkanten.

– Det var skitskönt att äntligen fått starta efter alla problem jag har haft. Det känns som att jag är tillbaka på ruta ett igen, men nu är jag redo att köra hårt, säger han.

Nykomlingen Åtvidaberg skrällde till ordentligt i starten av Allsvenskan och vann sina tre första matcher. Därefter kom smällen som många väntat på, laget förlorade fem matcher i rad. 

– Lagen tog ner oss på jorden igen. Det var många som trodde att vi skulle åka på torsk och de fick rätt där, skrattar Petrit Zhubi.

– Men nu måste vi fortsätta att vinna. Det blir en tuff match mot Kalmar på söndag, i träningsmatchen i vintras spelade de ut oss fullständigt och vann med 3-0. Kalmar är ett bra lag som inte riktigt har kommit igång än. Men det blir en bra fight, vi är två spelade lag som gillar att rulla boll, fortsätter han.

Åtvidaberg har skrapat ihop 13 poäng hittills och ligger på en niondeplats. Petrit Zhubi är inte orolig över framtiden.

– Jag tror att vi stannar kvar i år. Åtvidaberg spelar i Allsvenskan 2013, säger han.

Matchen på Kopparvallen börjar klockan 15.00 på söndag.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1706 Artiklar