Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 22 okt, 2018

Brommapojkarna – IFK Göteborg: Inför, laguppställning & stream

Brommapojkarna tar emot IFK Göteborg på Grimsta IP under måndagskvällen, i ett mycket ångestladdat möte. Läs allt inför matchen här, från troliga startelvor till live stream.

Streama Brommapojkarna – IFK Göteborg live

Vill du titta på Brommapojkarna – IFK Göteborg live? Det går att se matchen onlie direkt på nätet.

För att streama BP – IFK Göteborg behöver du ett konto på CMore, då det är de som sitter på rättigheterna att visa matchen direktsänt. Skaffa ditt konto och se matchen live.

Matchen sänds i HD-kvalitet och det går att titta direkt men lika gärna att pausa för att spola tillbaka och kolla i efterhand.

 • Match: Brommapojkarna IF – IFK Göteborg, Allsvenskan
 • Datum & tid: Måndag den 22 oktober, 19:00
 • Arena: Grimsta IP, Bromma
 • Stream: CMore

Streama Allsvenskan

Titta på Brommapojkarna – IFK Göteborg på TV

Om du vill se BP – IFK Göteborg på TV är det kanalen C More Fotboll du behöver. Saknar du den kanalen går det lika bra att koppla matchen till Tv:n med HDMI-kabel eller liknande.

Trolig laguppställning, Brommapojkarna

Petric
Björkén – Öhman – Figueroa – Falkmar
Gustafsson – Sandberg-Magnusson
Brandeborn – Hellquist – A. Nilsson
Lahne

Skador: –
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, IFK Göteborg

E. Dahlin
Salomonsson – Starfelt – Wiklander – V. Wernersson
Oldrup Jensen – Erlingmark
S. Ohlsson – Karlsson Lagermyr – Kharaishvili
R. Söder

Skador: André Calisir, Vajebah Sakor
Avstängningar: –

Oerhört viktigt möte i bottenstriden

Det är dags för ett riktigt bottenmöte i Allsvenskan, där Brommapojkarna slåss för sin överlevnad och IFK Göteborg kämpar för att undvika att hamna i samma situation. BP ligger för tillfället på nedflyttningsplats med 20 poäng och Göteborg finnes precis ovanför strecket på 25 pinnar. Emellan de två lagen har vi Dalkurd, med 20 poäng precis som Brommapojkarna.

Bottenstriden

 • 10 Kalmar FF 29 poäng
 • 11 Elfsborg 28 poäng
 • 12 Sirius 26 poäng
 • 13 IFK Göteborg 25 poäng
 • 14 Dalkurd 20 poäng
 • 15 Brommapojkarna 20 poäng
 • 16 Trelleborg 14 poäng

En seger för Brommapojkarna idag skulle alltså kunna skaka om bottenstriden och utsätta Göteborg för rejäl fara, medan en blåvit vinst ikväll i princip säkrar IFK:s kontrakt.

IFK Göteborg har inte tagit en seger i Allsvenskan sedan i augusti, och står på sju raka matcher utan vinst. För BP kom senaste seger för en dryg månad sedan, och laget har för tillfället fyra raka utan vinst.

Speltips

IFK Göteborg har allt att förlora i den här matchen. Från att ligga hyfsat säkert kan man vid förlust ikväll hamna i ett riktigt jobbigt läge inför säsongsavslutningen.

Brommapojkarna kommer rimligtvis mer inspirerade till denna match. Detta är deras chans till räddning upp från nedflyttningsplatsen, och man spelar mot ett lag man vet är närmast vettskrämda inför matchen. Samtidigt som BP kan ta en viktig seger kan man förstöra rejält för Göteborg här, om man vinner denna sexpoängsmatch.

Vår erfarenhet säger oss också att bottenmatcher som inget lag får förlora ofta slutar i oavgjorda matcher, och även om vi tror mer på BP är vi rädda för krysset. Vi spelar därför Brommapojkarna att vinna.


Har du hört vår nystartade fotbollspodd med fotbollsdokumentärer? Följ länken för att lyssna på vår fotbollspodcast, med berättelser från fotbollsvärldens alla hörn och kanter.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar